Δολοφονική επίθεση της ΕΛΑΣ σε συναυλία με χιλιάδες κόσμου στο ΑΠΘ

Δολοφονική επίθεση της ΕΛΑΣ σε συναυλία με χιλιάδες κόσμου στο ΑΠΘ

Να σταματήσουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση και αστυνομία
Όλοι -ες στις αντικατασταλτικές διαδηλώσεις
Αθήνα- 19.00 Προπύλαια
Θεσσαλονίκη – 19.00 Καμάρα

 

Η χθεσινή επίθεση της αστυνομίας για τη διάλυση της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και σοκάρει ακόμη και για τα μέτρα αυτής της κυβέρνησης, που έχει την καταστολή ως αποκλειστική πολιτική.

Η επίθεση της αστυνομίας με κρότου – λάμψης, δακρυγόνα, χημικά και την αύρα νερού μέσα στο campus και η καταδίωξη πάνω από 5000 ανθρώπων δημιούργησε ακραίο συνωστισμό και κίνδυνο να τραυματιστούν και να ποδοπατηθούν αμέτρητοι άνθρωποι. Παρά την βίαιη επίθεση της αστυνομίας, οι φοιτητές που καταδιώχθηκαν από την αστυνομία μετέτρεψαν την συναυλία σε αυθόρμητη διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για μια δολοφονικού χαρακτήρα επιχείρηση από την αστυνομία που δείχνει ότι δεν υπάρχει από πλευράς της κανένα απολύτως όριο, σε συνέχεια της πρωινής επίθεσης των ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές στον ίδιο χώρο, που οδήγησε σε λιποθυμίες και χτυπήματα φοιτητών και φοιτητριών και στη σύλληψη δύο φοιτητών, μεταξύ των οποίων και ενός μέλους της Λαϊκής Ενότητας, με ανυπόστατες κατηγορίες και μόνο σκοπό την κατατρομοκράτηση της νεολαίας.

Αποδεικνύεται ποιος θα είναι ο πραγματικός ρόλος και η δράση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που επιχειρεί να εγκαταστήσει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια με φαιδρά προσχήματα. Μοναδικός σκοπός της είναι η διάλυση του φοιτητικού κινήματος και η καταστολών της πολιτικοποίησης, ακόμη και της συλλογικής κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας της νεολαίας. Όλα τα προσχήματα έχουν καταπέσει πλέον, από την μόνιμη επέλαση των ΟΠΠΙ μαζί με ΜΑΤ, ΟΚΠΕ, ΕΚΑΜ και αύρες που μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε πεδία μαχών, κι όταν στέλνονται μέσα στα πανεπιστήμια δήθεν για την αντιμετώπιση της ανύπαρκτης «ανομίας», αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί που πιάστηκαν σε βίντεο να χτυπούν ανελέητα, να κλέβουν κινητά και γυαλιά ηλίου φοιτητών, να εκφοβίζουν φοιτήτριες με χυδαίο σεξιστικό υβρεολόγιο.

ΩΣ ΕΔΩ!
Μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να διαλύσει μια ειρηνική συναυλία για τσαμπουκά και τρομοκρατία απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και μάλιστα με τέτοιο δολοφονικό τρόπο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν για την πολιτική της. Απέναντι στην κοινωνική δυσαρέσκεια για την φτώχεια, την ακρίβεια, τη διάβρωση των ελευθεριών, τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, έχουν μόνο την ωμή βία να βασιστούν.
Το εργατικό κίνημα, το ευρύτερο δημοκρατικό κίνημα πρέπει να σταθεί στο πλάι της νεολαίας και να πλαισιώσει και μαζικοποιήσει τους αγώνες της. Η δολοφονική δράση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια αλλά και ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης είναι υπόθεση όλων και μπορεί να νικηθεί!
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ  ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

  Το Γραφείο Τύπου 17.9.2022