24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη

24ωρη απεργία αποφάσισε χθες η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ για την 9η Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρεται στην αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και θεωρεί ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα.

Η ανακοίνωση για άλλη μια φορά δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων καθώς δεν θίγει και δεν αναφέρεται στις πολιτικές επιλογές για την κατάσταση που επικρατεί.

Στις διεκδικήσεις εμπεριέχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού, το εργατικό δίκαιο του 20ου αιώνα που καταργήθηκε και η επαναφορά και στήριξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ λοιπόν μετά από πολύμηνη εκκωφαντική σιωπή ξύπνησε και αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Εμείς θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση. Τα συνδικάτα και οι εκπρόσωποί τους θα πρέπει να ξεχυθούν στους χώρους δουλειάς ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η απεργία και η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΓΣΕΕ δεν είναι η ηγεσία της. Είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. Η μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις θα στείλει πολλαπλά μηνύματα στην κυβέρνηση και σε όσους τη στηρίζουν αλλά και στη συνδικαλιστική ηγεσία που συνεχίζει να είναι φορέας ανοχής, και στήριξης των κυβερνητικών επιλογών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ