Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τους Κώστα Καζάκο  και Ειρήνη Παππά.

Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τους μεγάλους ηθοποιούς και ανθρώπους της τέχνης  Κώστα Καζάκο  και Ειρήνη Παππά.

Ο   Κώστας Καζάκος ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 13/9/2022 σε ηλικία 87, υπήρξε ένας από τους  σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς με μακρόχρονη θητεία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Πολιτικοποιημένος, με δημόσιο λόγο, εξέφρασε και με το έργο του τις πολιτικές του απόψεις παίζοντας ρόλους μεγάλων θεατρικών συγγραφέων με κοινωνικό περιεχόμενο. Υπήρξε μαθητής του Καρόλου Κουν και στην μακρόχρονη πορεία του συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες του θεάτρου και του κινηματογράφου και έπαιξε ρόλους σε έργα σπουδαίων συγγραφέων.

Αξέχαστες παραστάσεις υπήρξαν «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη, 1973, «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι, «Διαμάντια και Μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη, «Η όπερα της πεντάρας» του Μπέρλτοτ Μπρεχτ, «Ο θάνατος του Εμποράκου», «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ και άλλα πολλά.

Η Ειρήνη Παππά , η οποία έφυγε από την ζωή  στις 14/9/2022 σε ηλικία 96 ετών, υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς  του κινηματογράφου, του θεάτρου και του αρχαίου δράματος της εποχής της, με διεθνή παρουσία.

Είχε πρωταγωνιστήσει σε εμβληματικές ταινίες, όπως  «ο Ζορμπάς» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» του Τζέϊ  Λι Τόμσον και άλλες.

Τρεις ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει  «Ηλέκτρα», «Ιφιγένεια» και «Ζ» του Κώστα Γαβρά είχαν προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το οποίο κέρδισε με το «Ζ» ο Κώστας Γαβράς το 1968.

Και οι δύο αυτοί μεγάλοι ηθοποιοί και άνθρωποι της τέχνης σημάδεψαν με το έργο τους την εποχή τους και αφήνουν πίσω τους δυσαναπλήρωτο κενό.

Η  Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και στους οικείους τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ