Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020

  • Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020
  • Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16/9, 10.00 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Την Παρασκευή 16/9 δικάζονται οι 62 αγωνιστές που συνελήφθησαν αναίτια στις 6 Δεκέμβρη 2020, όταν προσπάθησαν να διαδηλώσουν κατά την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα, και παραπέμφθηκαν σε δίκη με τη φαιδρή κατηγορία της διασποράς μολυσματικής νόσου.
Η αστυνομία είχε εκδώσει απαγορευτικό για οποιαδήποτε συνάθροιση στις 6 Δεκέμβρη, κλιμακώνοντας την ακραία αυταρχική πολιτική που είχε ακολουθήσει με την απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 2020, προσπαθώντας με αθρόες συλλήψεις, άγρια βία και εξοντωτικά πρόστιμα να κάμψει την κοινωνική διαμαρτυρία για την ολέθρια πολιτική της, μια πολιτική που καταδίκασε το εθνικό σύστημα υγείας σε υποβάθμιση και εξάντληση εν μέσω πανδημίας, χιλιάδες πολίτες σε ανέχεια και φτώχεια.
Μια κυβέρνηση που κατάφερε να καταστήσει τη χώρα μας παράδειγμα προς αποφυγή διεθνώς με αρνητικές πρωτιές θανάτων, συνωστίζοντας τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ, τους ασθενείς σε ανεπαρκείς νοσοκομειακές υποδομές, η κυβέρνηση που συνέλαβε αθρόα πολίτες από ανοιχτούς χώρους, όπου τηρούνταν αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας, και τους στοίβαζε σωρηδόν σε κλούβες και κρατητήρια, δεν μπορεί να επικαλείται το πρόσχημα της δημόσιας υγείας για να βγάλει στην παρανομία διαδηλώσεις.
Η κυνική αυτή κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της πανδημίας για να περάσει πρωτοφανείς αντεργατικές πολιτικές και μέτρα, αλλά και για την κατάλυση θεμελιωδών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Οι αναίτιες συλλήψεις των 62 αγωνιστών συνοδεύτηκαν από πρωτοφανείς χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ και των ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, εισβολές και ρίψη κρότου λάμψης και χημικών σε πολυκατοικίες, άγριους ξυλοδαρμούς περαστικών.
Η σκευωρία σε βάρος των 62 συλληφθέντων είναι ήδη δεδομένη, αφού όλες οι υπόλοιπες διώξεις της αστυνομίας σε βάρος των δεκάδων άλλων πολιτών που συνελήφθησαν την ίδια μέρα έχουν τεθεί στο αρχείο. Όπως και σε τόσες περιπτώσεις, τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και η βιομηχανία διώξεων σε βάρος διαδηλωτών, αγωνιστών, νεολαίων αποτελούν ένα εργαλείο της κυβέρνησης για να σπείρει την τρομοκρατία, να φιμώσει την κοινωνία που υποφέρει από την ανάλγητη πολιτική της και τον αντιδημοκρατικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης τη βίας και των υποκλοπών.
Απαιτούμε την αθώωση των συλληφθέντων και όλων των πολιτών που συλλαμβάνονται αδίκως από τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να σιγήσει η κοινωνική διεκδίκηση.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16/9, 10.00 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Το Γραφείο Τύπου 14.9.2022