Εννιά χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα ναζιστικά τάγματα της Χρυσής Αυγής, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό και την ακροδεξιά παραμένει το ίδιο αναγκαίος και επίκαιρος. Η πρωτόδικη καταδίκη της Χρυσής Αυγής υπήρξε μια πολύ σημαντική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά ο ίδιος αγώνας πρέπει να δοθεί ξανά στο Εφετείο, ενώ ήδη αρκετά από τα καταδικασμένα στελέχη και μέλη της Χ.Α.
κυκλοφορούν ελεύθερα.
Η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει στην πολιτική που ασκεί ένα μεγάλο μέρος της ακροδεξιάς ρατσιστικής ατζέντας της Χ.Α.:
– Αφήνοντας εσκεμμένα πρόσφυγες να πνίγονται στο Αιγαίο, ή να πεθαίνουν στον Έβρο, πραγματοποιώντας παράνομα push backs, εφαρμόζοντας το δόγμα που είχε πριν από κάποια χρόνια προτείνει ο υπουργός της Αθ. Πλεύρης, σύμφωνα με τον οποίο «χρειαζόμαστε αίμα στα σύνορα» για να αποτραπούν οι προσφυγικές ροές. Επέλεξε ως μία από τους Αντιπροέδρους του Άρειου Πάγου μία γνωστή ρατσίστρια. Έχει κυριολεκτικά κάνει τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών αφόρητη στη χώρα μας, καλλιεργώντας συνειδητά τον ρατσισμό.
– Καταπατώντας συστηματικά τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, συρρικνώνοντας το δικαίωμα στην απεργία και στην διαδήλωση, ξεπερνώντας σε φαντασία κάθε ακρότητα καταστολής των αγώνων της νεολαίας με την εισαγωγή ένστολης αστυνομίας στα πανεπιστήμια.
– Μεταβάλλοντας σταδιακά την χώρα μας σε αστυνομικό κράτος καταστολής, στο οποίο κάθε αστυνομικός έχει «δικαίωμα» στην ασυδοσία.
Θυμόμαστε για πάντα τον Παύλο Φύσσα, όχι μόνο γιατί η δολοφονία του σηματοδότησε την κορύφωση της ναζιστικής δράσης των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής, αλλά γιατί συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες της πανανθρώπινης ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.
Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη.
Όλοι και όλες την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, 17.30, στην αντιφασιστική
συγκέντρωση και πορεία, στο μνημείο του Παύλου (Παύλου Φύσσα 60,
Κερατσίνι)