Τραυματισμός υπαλλήλου του ΟΤΕ ύστερα από πτώση, στη Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου 54χρονος υπάλληλος εργολάβου της CTS (θυγατρικής του ΟΤΕ), έπεσε από κολόνα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις στα άνω και κάτω άκρα.

Πρόκειται για 54χρονο, ο οποίος διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Το περιστατικό συνέβη στις 9.30 το πρωί, στον Σοχό Θεσσαλονίκης, και οι ακριβείς συνθήκες της πτώσης ερευνώνται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από μαρτυρίες συναδέλφων του, ο εργαζόμενος ήταν μονοπρόσωπο συνεργείο, ενώ η εργατική νομοθεσία για τις εργασίες επί στύλου προβλέπει διμελή συνεργεία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ακόμα ατύχημα στον όμιλο ΟΤΕ, σε συνέχεια  δεκάδων παρόμοιων περιστατικών, για τα οποία την κύρια ευθύνη έχει η διοίκηση του Γερμανικής ιδιοκτησίας ΟΤΕ, η οποία ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές άγριας εκμετάλλευσης που ενθαρρύνουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, καταφεύγει σε μια εξοντωτική εντατικοποίηση, παραβιάζοντας ταυτόχρονα, την εναπομείνασα εργατική νομοθεσία, το ωράριο των εργαζομένων και τους κανονισμούς Υγείας και ασφάλειας.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)