Η αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη άφησε εκτός ΚΔΑΠ περισσότερα από 84.000 παιδιά

Ανακοίνωση του Συντονισμού Αιρετών

Η αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη άφησε εκτός ΚΔΑΠ περισσότερα από 84.000 παιδιά

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη 84.189 οικογένειες πανελλαδικά που απορρίφθηκε η αίτηση να απασχοληθούν τα παιδιά τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από δελτίο τύπου της ΕΕΤΑΑ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα «Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης» που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.
Ο αριθμός αυτός είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος αφού τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ αναφέρονται μόνο σε 253.445 «έγκυρες» αιτήσεις, ενώ κατατέθηκαν συνολικά 282.786 αιτήσεις, αριθμός που υποδηλώνει και τις πραγματικές ανάγκες.
Μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω της εκτίναξης του κόστους ενέργειας, των καυσίμων και των ειδών διατροφής η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσθέτει με την πολιτική της ακόμα ένα πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό και φέρνει σε απόγνωση τους γονείς. Τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που αποκλείστηκαν και δεν θα συμμετέχουν σε δημιουργικά αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα θα περιοριστούν στο σπίτι τους ή θα υποχρεωθούν οι γονείς τους να πληρώσουν από την τσέπη τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις ανάλγητες και δημογραφικά απαράδεκτες πολιτικές της και να διαθέσει τα επιπλέον απαραίτητα ποσά από εθνικούς πόρους ώστε κανένα παιδί, «έγκυρο» η μη, να μην μείνει εκτός δομών ΚΔΑΠ και οι εργαζόμενοι σε αυτά να μην βρεθούν χωρίς δουλειά.
Καλούμε επίσης την ΚΕΔΕ να αφήσει τους εξωραϊσμούς της κυβερνητικής πολιτικής και να διεκδικήσει άμεσα τη διάθεση όλων των απαραίτητων πόρων και να μην αρκείται στα ψίχουλα της ειδικής χρηματοδότησης των 5 εκ. που υποσχέθηκε το ΥΠΕΣ.
6/9/2022