Λαϊκή Ενότητα: Μπλόκο στην εισβολή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια !

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για την υπεράσπιση του ασύλου και της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!


Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι βρίσκονται σε μαζική κινητοποίηση στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, στήνοντας φραγμόnαπέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Τρεις μέρες τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολιορκεί τα Πανεπιστήμια με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΟΠΠΙ, επιδιώκοντας να επιβάλει σαν κανονικότητα την παρουσία της αστυνομίας στις πύλες των πανεπιστημίων.
Και σήμερα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν αναίτια επίθεση στην πύλη της Ούλωφ Πάλμε στους Φοιτητικούς Συλλόγους, σε εκατοντάδες φοιτητές/ριες και αλληλέγγυους φορείς και συγκεντρωμένους για την στήριξη του αγώνα των φοιτητών και την περιφρούρηση των ιδρυμάτων.
Όμως, η μαζική και αποφασιστική παρουσία της φοιτητικής νεολαίας, φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και συνδικάτων και άλλων φορέων του μαζικού κινήματος, έχει μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης! Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καυτό φθινόπωρο με την ακρίβεια να καλπάζει και τον κόσμος της δουλειάς να στενάζει από το διαρκές κούρεμα του λαϊκού εισοδήματος. Τα κέρδη της ολιγαρχίας συνεχίζουν να διογκώνονται με όλες τις αυξήσεις να μετακυλίονται στις τιμές και την κυβέρνηση να
πριμοδοτεί την κερδοφορία του κεφαλαίου με κουπόνια, που ούτε για παυσίπονο δεν κάνουν για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών!
Μπροστά σε αυτό το καυτό φθινόπωρο και με το σκάνδαλο των παρακρατικών τύπου υποκλοπών να βαραίνει πάνω της, η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει ένα ακραίο αυταρχικό πλαίσιο για να θωρακιστεί προληπτικά απέναντι στην έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Φοβούνται το φοιτητικό κίνημα που τόσο μέσα στην πανδημία, όσο και μετά από αυτήν, πάλεψε ενάντια στην διάλυση του δημόσιου δημοκρατικού πανεπιστημίου, όπως έχει κάνει εδώ και τόσες δεκαετίες. Το στραγγάλισμα του χώρου όπου η νεολαία χτίζει τις συλλογικές μορφές οργανώσεις της, οργανώνει τους αγώνες της, χτίζει τις διεκδικήσεις της είναι στρατηγικός στόχος όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να το κάνει πράξη!
Η Λαϊκή Ενότητα βρέθηκε και θα συνεχίζει να βρίσκεται με τις δυνάμεις της και μέσα από τους μαζικούς φορείς που αναπτύσσουν την δράση τους τα μέλη της, στις πύλες των πανεπιστημίων και στους δρόμους μαζί με το φοιτητικό κίνημα.
Η πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι την Πέμπτη στις 19.00 στα Προπύλαια πρέπει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση:
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ!
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ!

Είναι χρέος κάθε νέου και νέας, των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη να βρεθεί στον δρόμο μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους για να υπερασπιστεί κατακτήσεις που κατοχυρώθηκαν με αίμα, κόντρα στην καταστολή και τον αυταρχισμό!
Όλες και όλοι Πέμπτη 08/09, 19.00 στα Προπύλαια στην πορεία των
φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία