Μετά τη Γερμανία και στην Ιταλία η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά των κυρώσεων

Μετά το πρόσφατο αποτέλεσμα δημοσκόπησης σύμφωνα με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών αντιτίθεται στις κυρώσεις στη Ρωσία νέα δημοσκόπηση στην Ιταλία δείχνει ότι και στη χώρα αυτή πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει την ίδια άποψη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Political Thermometer που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου το 51,1% των Ιταλών θέλει να αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία μετά την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου και του πληθωρισμού. Μάλιστα το 28%, πιστεύει ότι οι κυρώσεις είναι λάθος και δεν έπρεπε να έχουν επιβληθεί «από την αρχή».

Αντίθετη άποψη εξέφρασε το 44% των ερωτηθέντων, θεωρώντας ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να διατηρηθούν, εκ των οποίων το 24,2% πιστεύει ότι οι κυρώσεις δεν θα πρέπει να αρθούν γιατί αυτό «θα σήμαινε υποχώρηση στον εκβιασμό» του Πούτιν.

Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης διαδήλωσης στην Πράγα όπου 70 χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν με αντίστοιχα αιτήματα.

Φαίνεται ότι το αφήγημα της πολιτικής ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Νατοϊκών, παρά την καθολική σχεδόν στήριξη από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με το οποίο οι κυρώσεις στη Ρωσία είναι μονόδρομος, έχει αρχίσει να φθείρεται και οι ευρωπαϊκοί λαοί αντιλαμβάνονται ότι με αυτή την πολιτική η Ευρώπη αυτοπυροβολείται.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα σε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση στην χώρα μας ιδιαιτέρα όταν η συντριπτική πλειοψηφία των αστικών πολιτικών δυνάμεων στηρίζει τις κυρώσεις.