Πρέβεζα: Δύο νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε επιχείρηση κοντά στο Καναλλάκι

  Μακραίνει δυστυχώς ο κατάλογος με νεκρούς εργαζόμενους, από εργατικά δυστυχήματα στην χώρα.

  Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα 4/9 περίπου στις 3:30 μμ σε επιχείρηση στη θέση «Χόχλα»

  Σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZANEWS οι νεκροί είναι ένας 39χρονος από χωριό της Πρέβεζας και ένας 40χρονος αλλοδαπός.

  Ένας ακόμα άντρας τραυματίστηκε ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Καναλλακίου και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη φέρεται να προκλήθηκε από φιάλη πιθανότατα οξυγόνου ή αερίου την ώρα που οι άτυχοι άντρες εκτελούσαν εργασίες.

  Από τις εργασίες αυτές και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη. Οι δύο εργαζόμενοι βαριά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καναλλακίου όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ενώ ο τρίτος διακομίζεται στα Γιάννινα.

  Είναι γνωστό ότι όλο και συχνότερα διαπιστώνεται και μάλιστα με τραγικό τρόπο, η παντελής απουσία και τήρηση των απαιτούμενων μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε χώρους δουλειάς.  Σε αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη σοβαρών εκλεκτικών μηχανισμών αλλά και την άκρατη εντατικοποίηση της εργασίας, οφείλεται κατά κανόνα η τεράστια αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.