Σκοταδισμός, μισογυνισμός, η επίσημη πολιτική της ηγεσίας της Εκκλησίας

  • Σκοταδισμός, μισογυνισμός, η επίσημη πολιτική της ηγεσίας της Εκκλησίας
  • Ακραίες φωνές που δίνουν άλλοθι σε βιαστές

Με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου , την επερχόμενη  Κυριακή να γίνει κήρυγμα σε όλες τις εκκλησίες κατά των αμβλώσεων, αλλά και τις  προκλητικές, εξωφρενικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου περί ευθυνών των γυναικών στον βιασμό, αποδεικνύεται  με τον πιο επίσημο τρόπο η μεσαιωνική, σκοταδιστική άποψη της επίσημης εκκλησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαιτέρως των γυναικών.

Σε μια εποχή που καθημερινά βγαίνουν στην δημοσιότητα, φαινόμενα εκμετάλλευσης, βίας και δολοφονιών γυναικών, η επίσημη εκκλησία προσπαθεί να αφαιρέσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος από τις γυναίκες και υπάρχουν φωνές που «τείνουν χείρα βοηθείας», δίνοντας άλλοθι, στους βιαστές και τους εν δυνάμει δολοφόνους της ψυχής και του σώματος των γυναικών.

Η σιωπή της επίσημης Πολιτείας, πολιτικών προσώπων  και πολιτικών δυνάμεων για το θέμα των αμβλώσεων, είναι χαρακτηριστική της λογικής «είναι πολλές οι ψήφοι Άρη».

Η ριζοσπαστική αριστερά, το γυναικείο κίνημα, το κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα αφήσουν να «μπολιαστεί» η ελληνική κοινωνία με αξίες και αρχές του μεσαίωνα και του μισογυνισμού.

Το Γραφείο Τύπου 2.9.2022