Καθολική απεργία σήμερα (2/9) των πιλότων της Lufthansa

Καθολική απεργία από τα μεσάνυχτα των πιλότων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Lufthansa», καθώς οι νέες διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις απέτυχαν. Η απεργία, που αφορά τις εταιρείες «Lufthansa» και τη μεταφορική «Lufthansa cargo», αλλά όχι και τη «Eurowings», ξεκίνησε από τις 00:01 (τοπική ώρα, 01:00 σήμερα Παρασκευή, ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 23:59 (00:59 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

«Οι νέες διαπραγματεύσεις απέτυχαν», ανακοίνωσε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το συνδικάτο «Vereinigung Cockpit», που διεκδικεί μισθολογικές αυξήσεις 5,5%, αυτόματη αποζημίωση λόγω πληθωρισμού και άλλες προσαρμογές. Η «Lufthansa» απασχολεί περίπου 5.500 πιλότους στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Το «Vereinigung Cockpit» είναι το μοναδικό συνδικάτο που τους εκπροσωπεί.

Η γερμανική αεροπορική εταιρeία «Lufthansa» ανακοίνωσε την ακύρωση, για σήμερα Παρασκευή, «σχεδόν του συνόλου» των πτήσεών της από και προς τα κυριότερα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης και του Μονάχου, αλλά επίσης ότι «δεν κατανοεί καθόλου» τους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης. Ο όμιλος είπε πως πρότεινε στους πιλότους της «να λάβουν σε δύο φάσεις μια συνολική αύξηση 900 ευρώ τον μήνα».

Μια διαβούλευση επί της αρχής για μια απεργία στα τέλη Ιουλίου είχε δώσει πλειοψηφία 98% υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων των πιλότων στη μεταφορά επιβατών και 99% στην Cargo με μια συμμετοχή περίπου 95%. Ο όμιλος κατέληξε στις αρχές Αυγούστου σε συμφωνία με το συνδικάτο Verdi που εκπροσωπεί το προσωπικό εδάφους. Οι υπάλληλοι θα λάβουν αύξηση 200 ευρώ τον μήνα και στη συνέχεια 2,5% επιπλέον στις αρχές του 2023 και 2,5% τον Ιούλιο του 2023.

πηγή. ergasianet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ