ΟΕΝΓΕ: Aπλήρωτες οι εφημερίες των Γιατρών και τα νυχτερινά, Κυριακές των εργαζομένων

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δε θα πληρωθούν ούτε τον Αύγουστο για τις τακτικές εφημερίες, καθώς και τη νυχτερινή και υπερωριακή εργασία για τον μήνα Ιούλιο, λόγω τη μη έγκαιρης εκταμίευσης του κονδυλίου του 3ου τριμήνου 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να παρέμβουμε για τα αυτονόητα, ούτε η πρώτη φορά που δεν εκταμιεύονται έγκαιρα τα αναγκαία κονδύλια. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καθιερώσει την καθυστέρηση στις πληρωμές. Αυτή είναι η περίφημη «κανονικότητα» που μας επιφυλάσσουν. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υπέρβαση των εσόδων που κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το 1ο 7μηνο κατά 4,803 δις ευρώ, αποτέλεσμα της απογείωσης της φοροληστείας σε βάρος μας, δεν περισσεύει «ούτε ένα ευρώ» για την πληρωμή των τακτικών εφημεριών, της υπερωριακής και νυχτερινής εργασίας των υγειονομικών.
Ταυτόχρονα, απλήρωτες είναι εδώ και 14 μήνες οι πρόσθετες εφημερίες τις οποίες μας εξαναγκάζουν να κάνουμε με «εντέλλεσθε» λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό των δημόσιων μονάδων υγείας αλλά και η πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση πρόσθετη αποζημίωση για κάθε υπεράριθμη εφημερία των συναδέλφων στα τμήματα και τις κλινικές Covid.
Απαιτούμε:
 Να εκταμιευθεί άμεσα το κονδύλι του τρίτου τριμήνου ώστε να πληρωθούν τον Σεπτέμβριο οι τακτικές εφημερίες, οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και οι αργίες Ιουλίου – Αυγούστου.
 Να πληρωθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι πρόσθετες εφημερίες καθώς και η πρόσθετη αποζημίωση των εφημεριών των συναδέλφων στις κλινικές και στα τμήματα Covid.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ