Στην Ιταλία η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου απειλεί 370.000 θέσεις εργασίας

Τα προβλήματα που φέρνει η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου εμφανίζονται και έχουν τη μορφή χιονοστιβάδας στη μία μετά την άλλη της χώρες της Ε.Ε.

Στη γειτονική Ιταλία και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio, η συνεχής αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θέτει σε κίνδυνο στην χώρα 370.000 θέσεις εργασίας και την συνέχιση της λειτουργίας 120.000 επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την Confcommercio, οι εταιρίες του τομέα των υπηρεσιών θα ξοδέψουν φέτος 33 δισεκατομμύρια ευρώ για τους λογαριασμούς  φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για ποσό τριπλάσιο σε σχέση με το 2021 (ήταν 11 δισεκατομμύρια ευρώ) και πάνω από διπλάσιο σε σύγκριση με το 2019 (14,9 δισεκατομμύρια ευρώ).

«Το όλο αυτό σκηνικό προκαλεί σοβαρή ανησυχία», αναφέρει η ιταλική εμπορική ένωση και ζητά νέες, έκτακτες βοήθειες από μέρους της ιταλικής κυβέρνησης.

Η αποκάλυψη αυτή δείχνει ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με την ενέργεια και τα καύσιμα συνεχώς γιγαντώνονται και δεν είναι ακόμη ορατές όλες οι πλευρές τους.

Γινόμαστε μονότονοι ίσως αλλά το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν η Ε.Ε. και οι χώρες μέλη απαγκιστρωθούν από τον Ευρωατλαντικό άξονα, αλλάξουν στάση απέναντι στη Ρωσία, άρουν τις κυρώσεις σε βάρος της και εργαστούν σοβαρά για τη λήξη και τον τερματισμό του πολέμου.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ