Νέα Ουκρανική επίθεση στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

0

Το Interfax αναφέρει ότι ο πυρηνικός σταθμός του Ζαπορόζια δέχτηκε νέα βομβαρδισμό σήμερα Παρασκευή από ουκρανικά στρατεύματα και συγκεκριμένα από πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Η επίθεση αυτή έρχεται μια μέρα μετά από την επίθεση στο σταθμό από τον ουκρανικό στρατό που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή στη λειτουργία του.

Ο Κονασένκοφ ανέφερε «Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού είναι τέσσερα βλήματα να εκραγούν στην περιοχή του σταθμού οξυγόνου-αζώτου και ένα ακόμη στην περιοχή του ειδικού κτιρίου Νο. 1»

Το πρακτορείο δεν αναφέρει να προέκυψαν προβλήματα στην λειτουργία του Σταθμού από την νέα επίθεση.

Τέθηκαν πάλι σε λειτουργία οι δυο μονάδες που είχαν απενεργοποιηθεί μετά την χθεσινή επίθεση

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax δύο μονάδες του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια για λόγους ασφαλείας απενεργοποιήθηκαν την Πέμπτη αφού τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν με αποτέλεσμα προσωρινά η περιοχή να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με το Interfax η διακοπή των δύο σταθμών ήταν αποτέλεσμα του βομβαρδισμού από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σε ένα χωράφι με βλάστηση  κοντά στο σταθμό γεγονός που οδήγησε σε βραχυκύκλωμα στο δίκτυο.

Το πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι αμέσως μετά την κατάσβεση της φωτιάς, τέθηκε σε λειτουργία η μία μονάδα. Γίνονταν παράλληλα εργασίες για την αποκατάσταση της παροχής ρεύματος στην περιοχή και για να ξεκινήσει η δεύτερη μονάδα ισχύος», σύμφωνα με τηλεγράφημά του στρατιωτικού διοικητή της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Διοικητή λόγω της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε ηλεκτροφόρα καλώδια στην περίμετρο του σταθμού, η περιοχή γύρω από τη της ζώνης ασφαλείας της εναέριας γραμμής 750 kV έπιασε φωτιά. Η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό καλώδιο.

«Αυτή τη στιγμή, η ηλεκτροδότηση σε όλες τις πόλεις και τις συνοικίες της περιοχής Ζαπορόζια έχει αποκατασταθεί», πρόσθεσε ο Στρατιωτικός Διοικητής της Περιοχής.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Δύσης παρά το γεγονός ότι έμμεσα αναγνωρίζουν ότι υπήρξε επίθεση από την πλευρά του Ουκρανικού Στρατού στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού, με προφανείς κινδύνους για την πρόκληση ενός πυρηνικού ατυχήματος, επιχειρούν να μεταφέρουν την ευθύνη στην πλευρά της Ρωσίας, ισχυριζόμενα ότι η Ρωσία θέλει να κλείσει το σταθμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ