Στάση εργασίας την Δευτέρα στο Αγ. Κυριακού  για το εργατικό ατύχημα

Σε στάση εργασίας προχωρά την Δευτέρα 29/8 το Σωματείο Εργαζομένων το Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού με αφορμή το τραγικό ατύχημα στο χώρο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου όπου εργαζόμενη εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας ακρωτηριάστηκε.

Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο απαιτεί τον καταλογισμό ευθυνών για το ατύχημα, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων καθώς και την ουσιαστική στήριξη από την πλευρά της Διοίκησης της εργαζόμενης που υπέστη το εργατικό ατύχημα.

Η νέα ανακοίνωση του Σωματείου που εκδόθηκε χθες 25/8 αναφέρει:

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Πέμπτη, 25/08/2022

Μετά από το τραγικό συμβάν την Τετάρτη 24/8/2022 στο νοσοκομείο μας, που ακρωτηριάστηκε το χέρι εργαζόμενης,  εργολαβική στην καθαριότητα, στον χώρο των πλυντηρίων, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου, εκπρόσωπος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΓΝΠΑ “Αγία Σοφία”, εκπρόσωπος του Κλαδικού Συνδικάτου Καθαριστριών Αττικής και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας συναντήθηκε με εργαζόμενους του τμήματος οι οποίοι για ακόμη μία φορά επιβεβαίωσαν την τραγική έλλειψη προσωπικού, μόνιμου και εκπαιδευμένο, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο χώρος της υγείας. Παράλληλα,  τόνισαν πόσο απαρχαιωμένα είναι τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν, τα οποία συμβάλουν στην επικίνδυνοτητα στο χώρο εργασίας τους,  καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Στην παρέμβαση που έγινε στην διοίκηση, σε συνάντηση με τον αναπληρωτή Διοικητή, του μεταφέρθηκε η οργή των εργαζόμενων αλλά και οι ευθύνες που προκύπτουν για αυτούς:

  • για τις συνθήκες εργασίες κάτω από τις οποίες η συνάδελφος έχασε το χέρι της
  • για την μη λειτουργία της ασφάλειας – διακοπής λειτουργίας του μηχανήματος αποτέλεσμα της παλαιότητας του και βέβαια πολλά ερωτηματικά για την συντήρηση του.

Η αντιπροσωπεία απαίτησε  από τον αναπληρωτή διοικητή:

  • την πλήρη οικονομική στήριξη της συναδέλφου που αφορά την αποκατάσταση της υγείας της αλλά και τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της νοσηλείας της.
  • την μέριμνα για μελλοντική επαγγελματική της αποκατάσταση σε μόνιμη θέση εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω,  γνωρίζοντας ότι η ίδια κατάσταση σε ελλείψεις προσωπικού και επικινδυνότητας ισχύει σε όλο το νοσοκομείο,

Αποφασίζουμε στάση εργασίας την Δευτέρα 29/8/2022 στις 08.00 – 10.00  και παράσταση διαμαρτυρίας τις ίδιες ώρες στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Απαιτούμε:

  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας σε κάθε τμήμα ανάλογα με τις ανάγκες του. Εκπαίδευση όλου του προσωπικού από ειδικό ασφαλείας για τήρηση των μέτρων.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να σταματήσει η εντατικοποίηση, η υπερεφημερευση, οι διπλοβάρδιες και οι υπερωρίες.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στα πόστα για τα οποία έχουν προσληφθεί. Δε θα δεχθούμε να δουλεύουμε σε πόστο με αλλότρια καθήκοντα.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ύψος των αναγκών. Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ.

Συναδέλφισσες  και Συνάδελφοι,

Η δίκαιη αγανάκτηση και οργή όλων πρέπει να εκφραστεί με τον πιο δυναμικό τρόπο με την μαζική συμμετοχή μας στην στάση εργασίας.

 ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!

Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ