Κυβέρνηση: Φραγμό στις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις με όχημα το απόρρητο

Θορυβημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας με το νέο διοικητή της ΕΥΠ να δηλώνει ότι κανείς δεν εξαιρείται των υποκλοπών.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ο εισαγγελέας ζήτησε ευθύνες όχι για τις υποκλοπές αλλά για τις διαρροές.

Το ίδιο κάνει και σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και επικαλούμενος το απόρρητο των συνεδριάσεων μιλάει για «απαράδεκτες διαρροές».

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής μεταξύ άλλων αναφέρει

«Σημειώνω εδώ ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να προχωρήσει στην κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις υποκλοπές, αντί να θέσει την ΕΥΠ κάτω από τον πολιτικό έλεγχο της Βουλής επικαλείται πως η όποια συζήτηση σχετικά με την ΕΥΠ είναι απόρρητη. Έτσι για να έχει το ελεύθερο από όλες τις πλευρές να παρακολουθεί όποιον θέλει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα. Και αν τύχει και διαρρεύσει τίποτε ο πρωθυπουργός θα πει δεν ήξερα και θα διατάξουν έρευνα για να τιμωρηθούν αυτοί που «ευθύνονται» για τις διαρροές.