Ακρωτηριασμός εργαζόμενης στα πλυντήρια του Νοσοκομείου Αγλ. Κυριακού

Ακρωτηριάστηκε το χέρι εργολαβικής εργάτριας στα πλυντήρια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων το κουμπί έκτακτης ανάγκης που σταματά την λειτουργία του μηχανήματος σε τέτοιες περιπτώσεις καθυστέρησε να λειτουργήσει με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της εργαζόμενης.

Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και γίνεται προσπάθεια επανασυγκόλλησης του χεριού.

Το Σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι αιτίες για το εργατικό ατύχημα είναι γνωστές αναφερόμενο στην εντατικοποίηση της εργασίας τονίζοντας ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό.

Αύριο το Σωματείο προγραμματίζει παράσταση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το εργατικό ατύχημα, απαιτώντας την ουσιαστική στήριξη της εργαζόμενης στα προβλήματα που προκύπτουν στην υγείας της και για την ανάγκη να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου


ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

   Τετάρτη, 24/08/2022

                                              Όχι άλλο αίμα εργατών!

Μάρτυρες ενός νέου εργοδοτικού εγκλήματος γίναμε την Τετάρτη 24/08. Ακρωτηριάστηκε το χέρι συναδέλφου εργάτριας στα πλυντήρια, του εργολαβικού συνεργείου καθαρισμού (!), στην προσπάθειά της να «σώσει» ένα σεντόνι που είχε μπει στραβά στο μηχάνημα. Μάλιστα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι το κουμπί έκτακτης ανάγκης καθυστέρησε να λειτουργήσει. Μόνο από την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων που βρίσκονταν στο χώρο γλίτωσε το θάνατο.
Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Ήταν θέμα χρόνου να γίνει! Οι αιτίες είναι γνωστές!

Όπως σε όλα τα τμήματα έτσι και στα πλυντήρια η εντατικοποίηση έφτασε στον ανώτερο βαθμό.

Είναι μεγάλη η πίεση στους εργαζομένους, πόσω μάλλον στους εργολαβικούς, να βγάλουν σωστά και γρήγορα τη δουλειά για να «εντυπωσιάσουν» το αφεντικό τους ώστε να παραμείνουν στη δουλειά.
Είναι γνωστές οι ελλείψεις στο προσωπικό, χρόνια τώρα, των πλυντηρίων. Λίγοι μόνο μόνιμοι βγάζουν δουλειά ολόκληρου νοσοκομείου με τη βοήθεια άλλων εργατών, που μπορεί να μην έχουν καθόλου εμπειρία και γνώση, ούτε καν τη στοιχειώδη εκπαίδευση στη λειτουργία των μηχανημάτων. Και για να καλυφθούν τα κενά βάζουν μέχρι και τις καθαρίστριες του νοσοκομείου να κάνουν τη δουλειά!
Χαρακτηριστικό είναι και το ότι τα μηχανήματα είναι παλαιωμένα. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων που είναι ήδη 25 χρόνια στη δουλειά, αυτά δεν έχουν αλλαχθεί!
Φτάνει πια! Δε μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας στο όνομα εξοικονόμησης πόρων, για να μειώσουν το κόστος και να κερδίζουν περισσότερα. Δε θα δεχθούμε να χυθεί άλλο αίμα, να χαθεί άλλη ζωή συναδέλφου, στο βωμό της πολιτικής που μας εξοντώνει.

Απαιτούμε:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εργατών στα πλυντήρια, πλήρως εκπαιδευμένο.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους του νοσοκομείου.
  • Άμεση συντήρηση των μηχανημάτων και αλλαγή τους με νέα όπου είναι απαραίτητο.
  • Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

            Το  ΔΣ του Σωματείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ