Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος  αποτελούν ασπιρίνη στον καρκίνο

 

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος  αποτελούν ασπιρίνη στον καρκίνο

Η ανακοίνωση των νέων χρεώσεων των προμηθευτών ενέργειας για τον μήνα Σεπτέμβριο προκαλεί σοκ και δέος στους καταναλωτές, ενώ τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν κοροϊδία, αφού δεν αντιμετωπίζουν τις βασικές αιτίες της ενεργειακής φτώχειας.

Αντιθέτως οι νέες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος προκαλούν περαιτέρω αυξήσεις  στις τιμές βασικών ειδών διατροφής από τον Σεπτέμβρη, μέχρι και 30%, ενώ οι τιμές σχεδόν όλων των τροφίμων έχουν διπλασιαστεί μέσα στο 2022!

Η πρόταση λοιπόν της κυβέρνησης για κάλυψη των ανατιμήσεων  μέσω επιδοτήσεων είναι πρόκληση στη νοημοσύνη μας.. Τις επιδοτήσεις επιβαρύνεται ο ίδιος ο λαός μέσω της φορολογίας του και ουσιαστικά αποτελούν ενίσχυση  των μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας, τα κέρδη των οποίων διαρκώς αυξάνονται.

Οι διαρκείς ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος  και των βασικών ειδών διατροφής  οδηγούν όλο και  περισσότερους πολίτες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής, στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Μόνο οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες μπορούν να σταματήσουν την διαρκή φτωχοποίηση  και να προστατέψουν τα δικαιώματα του λαού και συνολικά την ζωή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ