285.000 εντολές διακοπής του ρεύματος με τάση τις 400.000 ως το τέλος του έτους

Σε 285.000 ανέρχονται οι εντολές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος. Το στοιχείο αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης και η εκτίμησή του ήταν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός αυτός θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τις 400.000.

Μετά τις νέες ανατιμήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το Σεπτέμβριο τις οποίες με τη σειρά τους θα εφαρμόσουν και οι άλλοι πάροχοι ο αριθμός αυτός μπορεί να εκτοξευθεί ακόμη παραπάνω.

Το σύνθημα «παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο Λαό» αποκτά σήμερα μια νέα επικαιρότητα.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν εξετάζει και δεν δέχεται ότι υπάρχουν κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και δεν είναι εμπορεύσιμα.

Για μας απαιτείται άμεσα το να μπει φραγμός στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Η αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών της ενέργειας περνάει μέσα από την αλλαγή στάσης απέναντι στη Ρωσία, την άρση των κυρώσεων σε βάρος της και τον τερματισμό του πολέμου.

Τέλος για να μην ξεχνιόμαστε απαιτείται η εθνικοποίηση της ΔΕΗ καθώς όπως είπαμε το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.