Πρωτοβουλία για μια Ανεξάρτητη Αγωνιστική Εργατική Συνδικαλιστική Κίνηση: Αλληλεγγύη στους απεργούς της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ”

Πέντε καμιόνια στείλαν

Στου φεγγαριού τη χάση

Και γύρισαν γεμάτα απεργοσπάστες.

Γεμάτα ξαναφύγαν

Κανείς δε θα περάσει

Κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες

 

Ακούγαμε τούτους τους στίχους του Φώντα Λάδη στις διαδηλώσεις μας και λίγοι από μας πιστεύαμε ότι θα χρειαστούν και πάλι ανθρώπινες αλυσίδες, έξω από μια ιδιωτική επιχείρηση για να εμποδιστούν οι απεργοσπάστες να μπουν μέσα, ενώ ένας αγώνας διαρκείας των εργαζόμενων είναι σε εξέλιξη διεκδικώντας ανάκληση των απολύσεων και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ήταν όμως, αρκετός ένας κατάπτυστος νόμος, ο νόμος Χατζηδάκη, για να δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον κατασταλτικό της μηχανισμό και να στρέψει ΜΑΤ και αστυνομία εναντίον των απεργών προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο κεφάλαιο. Η εικόνα των αστυνομικών που συλλαμβάνουν τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», λειτουργώντας ως «μπράβοι» της εργοδοσίας, είναι η επιτομή της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας.

Ένα χρόνο μετά την ψήφισή του, ο νόμος αυτός αποδεικνύεται «πραγματικό πολυεργαλείο» στα χέρια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για το τσάκισμα των εργατικών αγώνων και την απονεύρωση των συνδικαλιστικών διαδικασιών.

Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη χρήση βίας και τις αναίτιες συλλήψεις των συνδικαλιστών. Καλούμε την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει ο νόμος Χατζηδάκη και να συσπειρωθούν στα σωματεία και τα συνδικάτα με στόχο την ανατροπή του.

Η Πρωτοβουλία για μια Ανεξάρτητη Αγωνιστική Εργατική Συνδικαλιστική Κίνηση εκφράζει την αμέριστη στήριξη στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους για την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι όταν η εταιρεία μιλούσε για εξυγίανση, ζητούσε από τους εργαζόμενους «να βάλουν πλάτη», αλλά όταν ήρθε η ώρα της κερδοφορίας, τους πετά, όπως κάνουν πάντα οι εργοδότες. Γι αυτόν τον λόγο ο αγώνας των εργατών της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ» είναι παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη. Θα δείξει ότι οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή  μπορούν να ανατρέψουν κάθε νόμο.

Παλεύουμε για

  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη
  • Αυξήσεις στους μισθούς για μια αξιοβίωτη ζωή