Μέχρι πότε θα πυροβολούμε τα πόδια μας με το εμπάργκο στη Ρωσία;

0

Με το ξεκίνημα του πολέμου στην Ουκρανία η κυβέρνηση και οι ευρωνατοϊκοί μας σύμμαχοι μας βομβάρδιζαν καθημερινά με την διαβεβαίωση ότι η εφαρμογή του εμπάργκο και οι περιορισμοί στο εμπόριο σε βάρος της Ρωσίας θα την γονατίσουν και θα την υποχρεώσουν σε άτακτη υποχώρηση.

Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει αντιληπτό ότι το εμπάργκο αντί να το πληρώνει η Ρωσία το πλήρωναν πρώτα από όλα οι Ευρωπαϊκοί λαοί με την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια, την αύξηση του πληθωρισμού, την διεύρυνση της φτώχειας χωρίς να υποτιμούμε τις συνέπειες στον λεγόμενο τρίτο κόσμο λόγω της αύξησης των καυσίμων και του περιορισμού των εξαγωγών σε τρόφιμα και λιπάσματα με υπαρκτό τον κίνδυνο για μια νέα επισιτιστική κρίση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πρωτοστατούν στην επέκταση του εμπάργκο οι ΗΠΑ με πρόσχημα την επέμβαση στην Ουκρανία οι παγκόσμιοι τρομοκράτες που έχουν μακελέψει τους λαούς σε όλο τον κόσμο για να επιβάλλουν την παγκόσμια κυριαρχία τους. Ταυτόχρονα κερδίζουν σε βάρος των άλλων λαών από το εμπόριο του LΝG και την αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Η χώρα μας και πρώτα από όλα οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβά το εμπάργκο σε βάρος της Ρωσίας που δεν ξεκίνησε αλλά κορυφώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν αρκούσαν οι αποφάσεις της ΕΕ για εμπάργκο στη Ρωσία με αποτέλεσμα ελληνικά αγροτικά προϊόντα να παραμένουν αδιάθετα και τομείς της αγροτικής παραγωγής να καταστρέφονται. Ήρθαν οι νέες κυρώσεις και οι περιορισμοί στην κίνηση προϊόντων από την Ρωσία με αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια, σε αγροτικά προϊόντα, στα λιπάσματα αλλά και σε άλλα εμπορεύματα που η Ρωσία είναι μεγάλος εξαγωγέας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη του πληθωρισμού, την ακρίβεια που καλπάζει, την ασφυξία στην αγροτική παραγωγή και την δραματική μείωση των λαϊκών εισοδημάτων.

Όλα αυτά βεβαίως για να διατηρηθεί η παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ που κάνουν πόλεμο στην Ουκρανία δια αντιπροσώπου.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ως πότε θα συνεχίσει η χώρα να πυροβολεί τα πόδια της και κυρίως ως πότε αυτός ο λαός θα πληρώνει ακριβά τις ευρωνατοϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας;

Η Αριστερά απέναντι σε αυτή την οικονομική εξαθλίωση του λαού και την αποδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας, δεν μπορεί να παραμένει παρατηρητής. Απαιτείται τώρα να κινηθεί αποφασιστικά προκειμένου να οργανωθεί η αντίσταση του λαού για να μπει τέλος στο εμπάργκο σε βάρος της Ρωσίας, να μπει τέλος στην επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης που έφτασε στην κατ’ επανάληψη αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.