Συνεχίζουν τον αγώνα παρά την τρομοκρατία οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα

πηγή φωτογραφίας: Σωματείο Μαλαματίνα / facebook page

Αστυνομικές δυνάμεις και πάλι έξω από το εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σήμερα, Τετάρτη 17/8 το πρωί.

Προφανώς ως «υποβοηθητική δύναμη», προκειμένου να περάσουν μέσα στο εργοστάσιο οι απεργοσπάστες που έφερε λίγο αργότερα πούλμαν της εργοδοσίας, σε μια ακόμη αποτυχημένη – εξαιτίας της περιφρούρησης των απεργών – προσπάθειά της να λειτουργήσει το εργοστάσιο με απεργοσπάστες. Με εντολή από τον εισαγγελέα η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του Προέδρου του Σωματείου στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», Γιάννη Φραγγίδη, ενώ παράλληλα εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για αστυνομική επέμβαση προκειμένου να σπάσει το μπλόκο των απεργών.

Η σύλληψη του προέδρου των εργαζομένων έγινε με την κατηγορία της παράνομης βίας, αν και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν συνέβη το παραμικρό. Αντίθετα, καταγγέλλεται ότι διευθυντικά στελέχη της εταιρείας προχώρησαν σε προκλήσεις με στόχο την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Εκτός από τον πρόεδρο του σωματείου, συνελήφθη και ο Γιάννης Νιβορλής, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν δυναμικά, για τέταρτη εβδομάδα, την απεργία τους, αγωνιζόμενοι για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σε αντίθεση με τις ατομικές συμβάσεις τις οποίες τους πιέζουν να υπογράψουν και για την άρση των απολύσεων στις οποίες προέβη η εργοδοσία.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων κατέστησαν σαφές στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των απεργών ενώ κλιμάκιο της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τους απεργούς δηλώνοντας συμπαράσταση στον αγώνα τους.