Διαδήλωση για την ιδιωτικοποίηση της κοινόχρηστης παραλίας στο Κάστρο Λευκάδας

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 8.30 μ.μ

Η συνεχιζόμενη προώθηση της ιδιωτικοποίησης της κοινόχρηστης παραλίας στο Κάστρο, αφορά όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες.
Επιμένουμε να προβάλουμε το θέμα με στόχο την ενεργή συμμετοχή και κινητοποίηση των πολιτών για την τύχη της ευρύτερης περιοχής (ΤΑΟΛ – Τουριστικό Περίπτερο), και εντείνουμε τις κινητοποιήσεις για να μπει φραγμός στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.
Παρά τις δύο αιτιολογημένες και με διαφορετική σύνθεση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Λευκάδας απορρίψεις της ”μελέτης” που αποδεχόταν και προωθούσε το Λιμενικό Tαμείο Λευκάδας, για το Τουριστικό Περίπτερο, αντί να αλλάξουν τη “μελέτη”, όπως υπόσχονταν στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας ,εντάθηκε η προσπάθειά τους και τελικά χωρίς να προβλέπεται από τη Διακήρυξη που οι ίδιοι στήριξαν για το Τουριστικό Περίπτερο «πέρασαν» και “ενέκριναν” τη “μελέτη” από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής!!!
Η “μελέτη” τους αλλάζει τις χρήσεις, προσθέτει δόμηση,παρεμβαίνει βάναυσα στο προστατευόμενο περιβάλλον της περιοχής.
Την ίδια στιγμή η Δημοτική αρχή δια του Λιμενικού Tαμείου ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά σχέδια, παρά την προβλεπόμενη από τη Διακήρυξη δυνατότητα που διατηρεί να σταματήσει τη διαδικασία λόγω των παρατυπιών της “μελέτης”.
Είναι φανερό ότι τοπικές και κεντρικές κρατικές δομές συμπλέουν, στην αποστέρηση από τους απλούς πολίτες της παραλίας του Κάστρου και της απόδοσής της, εν είδει φιλέτου, στις κερδοσκοπικές βουλιμικές ορέξεις ιδιωτικών, στην ουσία αντικοινωνικών συμφερόντων.
Μοναδικός στόχος και σκοπός το κέρδος και η παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης και παραμονής των πολιτών στην περιοχή.!!!!!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ
• Να σταματήσει τώρα ο Δήμος Λευκάδας κάθε ιδιωτικοποίηση του Τουριστικού Περίπτερου και της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου!!
• Η περιοχή και η παραλία του Κάστρου να παραμείνει στο Λευκαδίτικο λαό!!
• Δημόσια αξιοποίηση της περιοχής του Κάστρου για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Λευκάδας χωρίς καμιά ιδιωτικοποίηση.
• Να αντικατασταθεί άμεσα με αιρετό ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου!!
• Να γίνει άμεσα ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα απόφασης την ευρύτερη περιοχή του Κάστρου (ΤΑΟΛ και Τουριστικό Περίπτερο) και να δοθεί δυνατότητα να εκφραστεί η Λευκαδίτικη κοινωνία.
• Να διατηρηθεί το καθεστώς προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου.
• Ο Δήμος Λευκάδας να προχωρήσει στην αποκατάσταση και λειτουργία του Τουριστικού Περίπτερου με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον και την αρχική κατάσταση των κτισμάτων, χωρίς καμία αλλαγή χρήσης,εντάσσοντας την ανακαίνιση και την ενεργειακή αναβάθμιση τους στο Πράσινο Ταμείο και άλλα προγράμματα ώστε να υλοποιηθούν σύντομα.

Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους και όλες σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 8.30 μμ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  • «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»
  • «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ»
  • «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ – ΤΑΟΛ»