Λαϊκή Ενότητα: Αύριο 12/8, 9.00 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων η δίκη του Σωτήρη Λαπιέρη

Αύριο 12/8, 9.00 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων η δίκη του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των άδικα συλληφθέντων στη διαδήλωση της 28/7. Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Μετά από αναβολή, για να κληθούν στο ακροατήριο οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας, που κατέθεσαν ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων, έχει προγραμματιστεί  για αύριο η δίκη των 4 συλληφθέντων στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Ιουλίου για το περιβάλλον και τις μεγάλες πυρκαγιές, την ιδιωτικοποίηση του νερού και ενάντια στην απόρριψη του αιτήματος του Γιάννη Μιχαηλίδη για αποφυλάκιση υπό όρους.

Μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, που συμμετείχαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Ιουλίου, με ανελέητα κτυπήματα, δακρυγόνα, βομβίδες κρότου λάμψης και την αύρα νερού, η αστυνομία προχώρησε σε αθρόες προσαγωγές και εντελώς αναίτιες συλλήψεις, πάνω σε μυθεύματα που στήθηκαν, κατά τα συνήθη πλέον, στην ασφάλεια με μόνο σκοπό να τρομοκρατηθεί ο κόσμος του αγώνα ευρύτερα, να καταλυθεί το δικαίωμα στη διαδήλωση, και να «δικαιολογηθεί» η ακραία αστυνομική βία προς τους διαδηλωτές, πολίτες, φωτορεπόρτερ.

Μεταξύ των αναίτια συλληφθέντων, ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, μέλος ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη και μέλος της ΚΕ της Λαϊκής Ενότητας, που το «έγκλημά» του ήταν ότι διαμαρτυρήθηκε για την άσκηση ακραίας αστυνομικής βίας σε διαδηλωτές.
Ως απάντηση εισέπραξε ξυλοδαρμό και στημένο κατηγορητήριο.

Ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης θα βρεθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό των αγωνιστών για να αποκαλυφθεί και αυτή η σκευωρία και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.