Χωρίς ουσία οι αλλαγές στη νομοθεσία για τις υποκλοπές

Άνθρακες αποδεικνύεται ο «θησαυρός» των αλλαγών που προανήγγειλε ο Μητσοτάκης για την ΕΥΠ. Δύο ελάσσονος έως καθόλου σημασίας είναι οι αλλαγές που εμπεριέχονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφη την Τρίτη 9 Αυγούστου. Με την πρώτη ορίζεται ότι ο διοικητής  της ΕΥΠ θα υποβάλλεται σε ακρόαση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής η οποία απλά θα εκφέρει γνώμη. Η δεύτερη ότι εκτός από τον ήδη υπάρχοντα ειδικό εισαγγελέα έγκριση για τις παρακολουθήσεις θα χρειάζεται και από τον εισαγγελέα εφετών.

Ούτε λέξη για όλες τις αδιαφανείς και σκοτεινές λειτουργίες της ΕΥΠ, ούτε σκέψη για έλεγχο της λειτουργίας της ΕΥΠ από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Τέλος η ΕΥΠ συνεχίζει να υπάγεται κατευθείαν στον πρωθυπουργό και αν προκύψει κανένα χοντρό θέμα όπως αυτό της παρακολούθησης Ανδρουλάκη θα μας πει και πάλι ότι δεν ήξερε.

Αυτό που απαιτείται είναι η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις υποκλοπές και η ΕΥΠ να τεθεί κάτω από τον έλεγχο ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ