Ανεξέλεγκτη η αστυνομία πνίγει κατοίκους στα χημικά για να εξασφαλίσει το μετρό την πλατεία Εξαρχείων

Ανεξέλεγκτη η αστυνομία πνίγει κατοίκους στα χημικά για να εξασφαλίσει το μετρό την πλατεία Εξαρχείων

 Με τη σημερινή στάση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το σχέδιο «ανάπλασης» που προβλέπει μετρό στην πλατεία Εξαρχείων δεν έχει κανένα σκοπό εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.

Από το πρωί μπουλντόζες εγκαταστάθηκαν κόβοντας δέντρα και το λίγο πράσινο της περιοχής, περιφρουρούμενες από πάνοπλα ΜΑΤ που επιτέθηκαν απρόκλητα σε κατοίκους της γειτονιάς που διαμαρτύρονταν ή απλά παρακολουθούσαν, με χημικά, δακρυγόνα, χτυπήματα και βία.

 Η κυβέρνηση επιχειρεί για άλλη μια φορά την κλιμάκωση των εντάσεων, επιχειρώντας μέσα στο 15 Αύγουστο να προχωρήσει στην αλλοίωση της ιστορικής πλατείας, χωρίς να ενδιαφέρεται για τη θέληση των πρωτίστως ενδιαφερομένων, των κατοίκων, οι οποίοι έχουν υποβάλλει μάλιστα και εναλλακτικές προτάσεις για το μετρό.

Η αυταρχική και κυνική στάση της κυβέρνησης που επιχειρεί με τη βία και την καταστολή να επιβάλλει έναν σχεδιασμό, αποκαλύπτει πως στόχος της είναι η αναδιάρθρωση του χώρου σε βάρος των χώρων πρασίνου και των ελεύθερων χώρων στο κέντρο της Αθήνας στο βωμό της ασύδοτης τουριστικοποίησης που διώχνει τους κατοίκους από τις γειτονιές τους. Αλλά και η συνέχιση του κατασκευασμένου κλίματος αστυνομοκρατίας και διαρκούς άσκησης αστυνομικής βίας στην περιοχή των Εξαρχείων με τεχνητές εντάσεις και κάθε αφορμή, για να τροφοδοτεί το ακροδεξιό ακροατήριο που καλοβλέπει ενόψει εκλογών.

Να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από την πλατεία Εξαρχείων

Σεβασμός των ελάχιστων ελεύθερων χώρων και της βούλησης των κατοίκων

Το Γραφείο Τύπου 9.8.2022