Δηλώσεις Μητσοτάκη για τις υποκλοπές:  Προκλητική αποποίηση κάθε ευθύνης

Δηλώσεις Μητσοτάκη για τις υποκλοπές:  Προκλητική αποποίηση κάθε ευθύνης και θρασύτατη υπεράσπιση της ΕΥΠ οποία σύμφωνα με τα στοιχεία διενεργεί χιλιάδες  υποκλοπές ετησίως

 

Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του για τις παραβιάσεις του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη, προκάλεσε για μία ακόμα φορά τον ελληνικό λαό.

  1. Δήλωσε πλήρη άγνοια για την παρακολούθηση ενώ τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ έχει περάσει ο ίδιος στον εαυτό του και ο μέχρι πρότινος διοικητής που παραιτήθηκε  ήταν προσωπική του επιλογή.
  2. Προέβαλε ως νόμιμη την επισύνδεση, διότι είχε την έγκριση της αρμόδιας εισαγγελέως, η οποία απλώς εγκρίνει τα αιτήματα που τις υποβάλλονται και με κανένα τρόπο φυσικά δεν διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αντιθέτως συμβάλλει στην παραβίαση τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία οι  υποκλοπές υπερβαίνουν τις 15.000 ετησίως, που σημαίνει ότι παραβιάζονται δικαιώματα χιλιάδων πολιτών και πλήττεται η ίδια η δημοκρατία.
  3. Ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε την έγκριση εισαγγελέα αλλά δεν απάντησε σε βασικά ερωτήματα όπως:  Ποιος ζήτησε την παρακολούθηση; Σε ποιόν απευθύνθηκε;   και τελικά ποιος είναι ο βασικός υπεύθυνος που παρέπεμψε το αίτημα και έδωσε την άδεια να γίνει;
  4. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δηλαδή, χωρίς καμία διαβούλευση και συνεννόηση, για να προβεί σε νέες αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ, αλλαγές προφανώς που τον εξυπηρετούν.
  5. Επικαλέστηκε για άλλη μία φορά τους εχθρούς της πατρίδας για να δικαιολογήσει την νομιμοποίηση των επισυνδέσεων, δηλαδή το δικαίωμα να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα και γενικότερα πολίτες και να χρησιμοποιεί το περιεχόμενό τους όπως θέλει. Οι χθεσινές δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού σε σχέση με προσωπικά δεδομένα του Νίκου Ανδρουλάκη το αποδεικνύουν.
  6. Η έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το πώς διέρρευσαν και όχι από ποιους έγιναν και γίνονται οι τηλεφωνικές υποκλοπές, αποδεικνύει ότι στόχος είναι να προσφέρει βοήθεια στην κυβέρνηση και να προλάβει νέες αποκαλύψεις!

Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ΕΥΠ  λειτουργεί με πλήρη αδιαφάνεια διαχρονικά, παραβιάζει δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και πρέπει να καταργηθεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που την αφορά,  να σταματήσει να υπάγεται στον εκάστοτε πρωθυπουργό και να υπαχθεί στον έλεγχο ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Η συνέχιση αυτής της κατάστασης όπως την προωθεί ο πρωθυπουργός αποτελεί δημοκρατική εκτροπή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ