Η ανάγκη να τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα η Ριζοσπαστική Αριστερά (του Γιάννη Στράκου)

Η ανάγκη να τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα η Ριζοσπαστική Αριστερά και η περαιτέρω συσπείρωση της σε Περιφερειακό επίπεδο

Η τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ανοίγουν ίσως τον δρόμο για πρόωρες εκλογές. Είδη τα περισσότερα κόμματα έχουν θέσει σε εκλογική ετοιμότητα τους κομματικούς μηχανισμούς τους ώστε να είναι έτοιμα σε ενδεχόμενη πρόωρη εκλογική αναμέτρηση να φέρουν το καλύτερο για αυτά εκλογικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα. Θεωρώ πως είναι επιτακτική ανάγκη να τεθεί και η Ριζοσπαστική Αριστερά σε εκλογική ετοιμότητα και να συνεχίσει την περαιτέρω συσπείρωση της σε Περιφερειακά επίπεδα για να είναι παρόν και σε  Περιφερειακό επίπεδο παρεμβαίνοντας  στα τοπικά προβλήματα με τις εναλλακτικές προτάσεις της, αλλά και με την  γενικότερη εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την σημερινή πολιτική κατάσταση. Η παρουσία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε Περιφερειακό επίπεδο θα δώσει την δυνατότητα να γίνουν γνωστές οι προτάσεις μας και στα περιφερειακά ΜΜΕ με την έκδοση Δελτίων Τύπου σε περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης πρέπει να δώσουμε περισσότερο προσοχή και στον πρωτογενή τομέα για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε μία εναλλακτική πρόταση για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Θεωρώ πως πρωταρχικός στόχος το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι η δημιουργία οργάνων  σε Περιφερειακό και Νομαρχιακό επίπεδο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καθώς και το Προεκλογικό Πρόγραμμα που θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση μας για την ελληνική κοινωνία και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας.

Συγχρόνως  πρέπει να κατατάξουμε τους εκλογικούς συνδυασμούς μας σε Πανελλήνιο επίπεδο για να μην υπάρξει εκ μέρους της Κυβέρνησης του Μητσοτάκη αιφνιδιασμός στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Στόχος μας  πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και στα ψηφοδέλτια μας.

Με την τελειοποίηση του  Προγράμματος  μας πρέπει να αρχίσει διάλογος με την κοινωνία για να το κάνουμε γνωστό και να φέρουμε το καλύτερο δυνατόν εκλογικό αποτέλεσμα.

Πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε πως η Ριζοσπαστική Αριστερά είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, και δεν εκμηδενίζεται με όλες τις προσπάθειες που κάνουν τα συστηματικά κόμματα και τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ.

                                                                        Ορμένιο, 08.08.2022

Γιάννης Στράκος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ