Σωματείο Επιχείρησης «Μαλαματίνα» : Πέντε νέες 24ωρες απεργίες

Σκίτσο εργαζόμενου της «Μαλαματίνα» που αποτυπώνει την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό (με την αγωγή των ΜΑΤ), ώστε να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στην οποία συμμετέχουν καθολικά, με αιτήματα: να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες απολύσεις και σταματήσει να εκβιάζει αλλά και να απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα καταργήσει τμήματα που για πάνω από 100 χρόνια προσφέρουν στην εταιρεία | Πηγή: 902.gr

Σωματείο Επιχείρησης «Μαλαματίνα»: Πέντε νέες 24ωρες απεργίες την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου

Με μεγαλύτερη ορμή, παρά τη χθεσινή προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με τη «συνδρομή» της Αστυνομίας που προχώρησε στη σύλληψη του προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλομένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα», που πραγματοποιούν σήμερα μία ακόμη 24ωρη απεργία προκειμένου να ανακληθούν οι εκδικητικές και άδικες απολύσεις 15 εργατών αλλά και να υπογραφεί ΣΣΕ.

Έξω από το εργοστάσιο παραμένουν οι εργαζόμενοι, στους οποίους, σύμφωνα με το 902.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ επεσήμανε πως ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καθώς με εκβιασμούς, απειλές και τρομοκρατία δεν πρόκειται να βρεθεί λύση. «Η λύση βρίσκεται εκεί που πραγματικά είναι το δίκιο, και είναι να πάρουν πίσω τους 15 άδικα εκβιαστικά, τρομοκρατικά απολυμένους συναδέλφους και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να βρεθεί κοινά αποδεκτή ΣΣΕ» σημείωσε και πρόσθεσε πως «και ΜΑΤ να έρθουν όπως ήρθαν και χθες και προχθές, εμείς έχουμε κερδίσει κάτι πολύ βασικό. Τη συμπάθεια, την εκτίμηση, τη συμπαράσταση του κόσμου». Αυτή η αγωνιστική διάθεση των τελευταίων ημερών των εργαζομένων στην επιχείρηση, τονίζει το 902.gr. δυνάμωσε και από την έμπρακτη αλληλεγγύη ταξικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης, που με μηχανοκίνητη πορεία έφτασαν μπροστά στην πύλη του εργοστασίου.

Απεργιακό μπαράζ την επόμενη εβδομάδα

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, πέραν της σημερινής 24ωρης απεργίας, με άλλες πέντε 24ωρες την επόμενη εβδομάδα. Ήδη,  το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης «Μαλαματίνα», σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 3 Αυγούστου 2022, μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από την Γενική Συνέλευση της 25 Ιούλη 2022, ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων απεργιών για την Δευτέρα 8, την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και από ώρα 01.00 έως και τις 24.00.


Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης «Μαλαματίνα»

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Του πρωτοβάθμιου επιχειρησιακού Σωματείου με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με Α.Φ.Μ. 099377351, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Φιλίππου 43) και εκπροσωπείται νόμιμα.

Π Ρ Ο Σ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» που εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με Α.Φ.Μ. 801467921, Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης και εκπροσωπείται νόμιμα.

Κοινοποιείται:

1) Υπουργό Εργασίας
2) Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
3) Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
4) Δ/νση Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας
5) Π.Ο.Ε.Ε.Π. – 6) Ε.Κ.Θ. – 7) Συνδικάτα – 8) Μ.Μ.Ε.

Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2022

Το Δ.Σ. του Σωματείου σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες Τετάρτη 3/8/2022, μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από την Γενική Συνέλευση της 25/5/2022, ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων Απεργιών για την Δευτέρα 8, την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και από ώρα 01.00 έως και τις 24.00 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πέντε εκβιαστικές και τρομοκρατικές απολύσεις καθώς επίσης και για τις απειλές και την αντεργατική πολιτική που εκφράστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» κον Κεράνη Νικόλαο, για ομαδικές απολύσεις και σταδιακή κατάργηση όλων των τμημάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διεύθυνση της εταιρείας να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες απολύσεις και σταματήσει να εκβιάζει αλλά και να απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα καταργήσει τμήματα που για πάνω από 100 χρόνια προσφέρουν στην εταιρεία.

Σας δηλώνουμε ότι, επειδή η εταιρεία δεν απασχολεί προσωπικό για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, καθώς αυτό έχει ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη, θα διαθέσουμε ως προσωπικό ασφαλείας αποκλειστικά για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και την πρόληψη καταστροφών και ατυχημάτων, για την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 τους: Α) κο Νικολουδάκη Εμμανουήλ, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Β) τον κο Πλουμή Γεώργιο, μηχανικό αυτοματισμού, Γ) τον εργαζόμενο Ποιμενίδη Μιχάλη, Θερμαστή παραγωγής και Δ) τον εργαζόμενο Μπόζογλου Στέφανο ως υπεύθυνο πυρασφάλειας, για την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 τους: Α) κο Νικολουδάκη Εμμανουήλ, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Β) τον κο Πλουμή Γεώργιο, μηχανικό αυτοματισμού, Γ) τον εργαζόμενο Ποιμενίδη  Μιχάλη, Θερμαστή παραγωγής και Δ) τον Μπόζογλου Στέφανο ως υπεύθυνο πυρασφάλειας, για την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 τους: Α) κο Νικολουδάκη Εμμανουήλ, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Β) τον κο Πλουμή Γεώργιο, μηχανικό αυτοματισμού, Γ) τον εργαζόμενο Ποιμενίδη Μιχάλη, Θερμαστή παραγωγής και Δ) Μπόζογλου Στέφανο ως υπεύθυνο πυρασφάλειας, για την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 Α) κο Νικολουδάκη Εμμανουήλ, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Β) τον κο Πλουμή Γεώργιο, μηχανικό αυτοματισμού, Γ) τον εργαζόμενο Ποιμενίδη Μιχάλη, Θερμαστή παραγωγής και Δ) τον εργαζόμενο Λασκαρίδη Γεώργιο ως υπεύθυνο πυρασφάλειας και για την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2022 τους: Α) κο Νικολουδάκη Εμμανουήλ, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Β) τον κο Πλουμή Γεώργιο, μηχανικό αυτοματισμού, Γ) τον εργαζόμενο Ποιμενίδη Μιχάλη, Θερμαστή παραγωγής και Δ) τον Χατζηκωνσταντινίδη Χρήστο ως υπεύθυνο πυρασφάλειας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» που εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με Α.Φ.Μ. 801467921, Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης και εκπροσωπείται νόμιμα, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αφού την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του. 

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ