Το μισητό ΔΝΤ ζητά να πληρώσουν οι πολίτες την ενεργειακή κρίση

0

Ο πιο μισητός οργανισμός στο κόσμο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έχει εξαθλιώσει τις περισσότερες χώρες του πλανήτη με τις πολιτικές του προτείνει να μεταφερθεί το κόστος την κρίσης στον τομέα της ενέργειας στα νοικοκυριά και τους πολίτες.

Σύμφωνα με τους Financial Times όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η Ναυτεμπορική το ΔΝΤ συμβούλεψε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μετακυλήσουν το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος στους καταναλωτές για να ενθαρρύνουν την «εξοικονόμηση ενέργειας» και μια στροφή προς την πιο πράσινη ενέργεια, «προστατεύοντας όμως παράλληλα τα φτωχότερα νοικοκυριά».

Αντιλαμβανόμαστε ότι το ΔΝΤ ζητά από τις κυβερνήσεις να μην προχωρούν σε οριζόντια μέτρα που θα καλύπτουν προφανώς το μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων αλλά περιορισμένα και ανεπαρκή που θα κατευθύνονται μόνο στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα.

Η πρόταση αυτή του ΔΝΤ δεν γίνεται βεβαίως από φιλανθρωπία προς τις πιο εξαθλιωμένες και βουτηγμένες στη φτώχεια κοινωνικές ομάδες αλλά κυρίως για να αποφύγει έντονες αντιδράσεις και λαϊκούς ξεσηκωμούς.

Ταυτόχρονα αποκρύπτει τις αιτίες της ενεργειακής κρίσης που δεν είναι άλλες από τις πολιτικές των κυρώσεων που ακολούθησε ο ευρωατλαντικός άξονας με πρόσχημα και όχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν παραλείπει βεβαίως το ΔΝΤ να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της Γερμανίας για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο ερχόμενος χειμώνας για τους λαούς θα είναι «παγωμένος».

Οι λαοί και βεβαίως ο Ελληνικός λαός που έχουν γνώση από τις αντιλαϊκές πολιτικές του ΔΝΤ δεν πρέπει να επιτρέψουν το κόστος της κρίσης να μεταφερθεί στις πλάτες τους και να απαιτήσουν να μπει τέλος στις κυρώσεις και την πολιτική τροφοδότησης του πολέμου και να διεκδικήσουν ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.