Λαϊκή Ενότητα: Τώρα οι υγειονομικοί δεν είναι ήρωες, είναι «απειλή»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τώρα οι υγειονομικοί δεν είναι ήρωες, είναι «απειλή»!

Η φετινή 7η Απρίλη, παγκόσμια ημέρα υγείας, βρίσκει τους λαούς σε μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19. Βρίσκει τα συστήματα υγείας διαλυμένα και τσακισμένα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, αδύναμα να προστατεύσουν καθολικά και αποτελεσματικά τους πληθυσμούς.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν από την πρώτη μέρα στην προμετωπίδα του αγώνα για τη ζωή και τη δημόσια υγεία. Με αυταπάρνηση εργάζονται ατέλειωτες ώρες σε νοσοκομεία υποστελεχωμένα, χωρίς καν τον κατάλληλο εξοπλισμό αυτοπροστασίας τους (μάσκες, γάντια κ.ά.), για να μπορούμε οι υπόλοιποι να «μένουμε σπίτι».

Παρά τη συμπλήρωση ενός μήνα από την πανδημία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τους υγειονομικούς, τους οποίους από τη μια αποκαλεί ήρωες, και από την άλλη αφήνει έκθετους, χωρίς όπλα στον αγώνα που δίνουν!

Την 7η Απρίλη, οι νοσοκομειακοί σε όλη τη χώρα, με κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, των συνδικάτων και φορέων τους, διεκδίκησαν βγαίνοντας στις πύλες των νοσοκομείων πανελλαδικά άμεση αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση. Να σταματήσει η επικίνδυνη πολιτική της επίρριψης ευθυνών ατομικά στους πολίτες και να ληφθούν άμεσα μέτρα γενναίας ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. για να προστατευτεί ο λαός.

Η κυβέρνηση, δε δίστασε να στείλει την αστυνομία προσπαθώντας να καταστείλει και να φιμώσει τη φωνή των υγειονομικών που ζητούν τα αυτονόητα. Στον Ευαγγελισμό, στο Αττικό και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, οι καουμπόηδες του Χρυσοχοίδη στράφηκαν κατά των γιατρών, που μέχρι χτες καλούσαν να χειροκροτήσουμε, που μπαίνουν άοπλοι στη μάχη!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και της αστυνομίας να φιμώσει τη φωνή των αγωνιστών της υγείας!

Να εισακουστούν τα αιτήματα των υγειονομικών για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., προσλήψεις, πλήρη εξοπλισμό μέσων ατομικής προστασίας, κλίνες ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Να σταματήσει η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Να μη διακυβευθεί η υγεία του λαού για να συνεχίσουν τις πολιτικές της διάλυσης!

Η κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. σημαίνει συνειδητή εξόντωση του λαού!

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

8/4/2020