Η κυβέρνηση υπόλογη για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στη “Μαλαματίνα”

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

04/08/2022

ΤΑ ΜΑΤ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις συλλήψεις του Γ. Φραγκίδη, Πρόεδρου της ΠΟΕΕΠ και Προέδρου του Σωματείου της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και του Άρη Μερκενίδη, Πρόεδρου του Συνδικάτου Οδηγών Πωλητών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος, σήμερα το πρωί, κατά την περιφρούρηση της απεργίας τους στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, καθώς και την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΘ.

Καταγγέλλει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, γιατί για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας λειτουργούν σαν «τσιράκια» των επιχειρηματιών, αφού, με δική τους συνοδεία και «προστασία», η εργοδοσία σήμερα προσπάθησε, χωρίς επιτυχία ευτυχώς, χάρις στην περιφρούρηση των απεργών, να περάσει νεοπροσληφθέντες ως απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσα στο εργοστάσιο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να καταστέλλει, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ και την αστυνομία, κάθε κινητοποίηση και διεκδίκηση των πολιτών, από τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια, όπως στο Α.Π.Θ., μέχρι τους εργαζόμενους που απεργούν, όπως του ΟΑΕΔ και άλλων εργασιακών χώρων προηγούμενα, της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σήμερα.

Δεν θα της περάσει. Τα οικονομικά-κοινωνικά προβλήματα είναι τόσο οξυμένα, το άμεσο μέλλον προβλέπεται τόσο δυσοίωνο, οι σταγόνες στον ωκεανό που μοιράζει η κυβέρνηση αποσπασματικά σε τμήματα της κοινωνίας είναι τόσο λίγες και αναποτελεσματικές, που δε μπορούν να σταματήσουν τη δίκαιη αγανάκτηση και τις διεκδικήσεις των χειμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων.

Ήδη, οι απεργοί της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, εκτός από την αποτελεσματική περιφρούρηση της απεργίας τους, δήλωσαν σήμερα, με την απόφασή τους να τη συνεχίσουν, ότι τίποτε δεν τους σταματά, ότι παλεύουν ενωμένοι και αποφασισμένοι μέχρι την τελική νίκη.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης στέκεται σθεναρά στο πλευρό τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Το Γραφείο Τύπου                                     Θεσσαλονίκη 4/8/2022