Συνέντευξη του συλληφθέντα στην πορεία στις 28/7 Σωτήρη Λαπιέρη

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το κρεσέντο καταστολής και την αστυνομική βία που εξαπολύθηκε στις διαδηλώσεις στις 28 Ιουλίου, για τις καταστροφικές πυρκαγιές, το «περιβαλλοντικό» νομοσχέδιο και για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, με ρίψη χημικών, κρότου λάμψης, δακρυγόνων, χρήση αύρας, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και δημοσιογράφων, εν ψυχρώ επιθέσεις σε προσαχθέντες. Η επίθεση στην διαδήλωση έρχεται ως συνέχεια των επαναλαμβανόμενων απαγορεύσεων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών στέλνοντας το μήνυμα πως «όποιος αντιδρά, θα καταστέλλεται». Ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν, προσήχθη ο σύντροφος και συναγωνιστής Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, μέλος της ΚΕ της Λαϊκής Ενότητας, εκλεγμένος συνδικαλιστής στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου και εργάζεται χρόνια. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβασης του νόμου περί όπλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής. Η πληθώρα οπτικοακουστικού υλικού και αυτόπτων μαρτύρων αποδεικνύει το στημένο των κατηγοριών και την βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ για να στοχοποιήσει αγωνιστές και αγωνίστριες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινήματος και να κάμψει το λαϊκό κίνημα. Η απρόκλητη σύλληψη του συντρόφου, καθώς και η ακραία αστυνομική βία έχει προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και του συνόλου του κινήματος.

  


Ακολουθούν ανακοινώσεις που καταγγέλλουν την αναίτια σύλληψη του συντρόφου, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο, όπου μετά από αναβολή, η δίκη ορίστηκε την Δευτέρα, 1/8.

Άμεση αθώωση του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης της 28 ης Ιουλίου!

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα, 01.08, στις 12:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

  • Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης της 28 Ιούλη

Καταγγελία της Λαϊκής Ενότητας για την αναίτια επίθεση στις διαδηλώσεις για τις πυρκαγιές και τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

  • Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη

Σύλλογος Εργαζομένων ΣτΠ: Άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ., Σωτήρη Λαπιέρη

 

  • Ανακοίνωση Δήμου Χαλανδρίου

Απερίφραστη καταδίκη από διοίκηση και αντιπολίτευση της προσαγωγής και της σύλληψης του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου Σωτήρη Λαπιέρη

  • Ανακοίνωση του «Χαλάνδρι Ενάντια»

Πρωτοβουλία Πολιτών “Χαλάνδρι Ενάντια”

 

Άμεση αθώωση του Δημοτικού Σύμβουλου Χαλανδρίου Σωτήρη Λαπιέρη

  • Ανακοίνωση Συντονισμού Αιρετών

Ανακοίνωση του Συντονισμού Αιρετών για τη σύλληψη του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου Σωτήρη Λαπιέρη

  • Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χαλανδρίου

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του Δημοτικού Συμβούλου Λαπιέρη Σωτήρη

  • Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ

ΜΕΤΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σωτήρη Λαπιέρη και στους άλλους συλληφθέντες | Σήμερα (29/7), στα Δικαστήρια Ευελπίδων, ώρα 10πμ.

  • Ανακοίνωση της ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ

Επείγουσα ανακοίνωση

  • Ανακοίνωση Νέοι / Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Κρεσέντο βίας και συλλήψεων στην πορεία υπέρ Μιχαηλίδη