Προβληματισμός για τις εξελίξεις στην Ριζοσπαστική Αριστερά (του Γιάννη Στράκου)

Η  σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη  Δημοκρατίας και  της εθνικής Ανεξαρτησίας. Η σημερινή κυβέρνηση Μαριονέτα του Κυρίου Μητσοτάκη παρεμβαίνει και οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και πτώχευση, εφόσον πάνω από τρία εκατομμύρια ζουν  στα όρια της φτώχειας και ο  αριθμός τους  αυξάνεται συνεχώς. Οι δηλώσεις της νεοφιλελεύθερης δεξιάς κυβέρνησης για δήθεν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα φαίνεται να είναι μπαρούφες, αφού ούτε μία  δεν άρχισε να υλοποιείται. Οι νόμοι που προωθούνται έχουν ως στόχο να καταργήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς με την κατάργηση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό νόμο και την προώθηση της ενισχυμένης αναλογικής που έχει ως στόχο την διαιώνιση της παραμονής των δυνάμεων της δεξιάς στην κυβέρνηση της χώρας, η ψήφιση εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει την δυνατότητα στην μειοψηφία της κοινωνίας να δημιουργήσει με 43% να ανακτήσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο από την πρώτη Κυριακή, αφήνοντας ένα μέρος της κοινωνίας να μην έχει φωνή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος την διαιώνιση της ανάκτησης της πλειοψηφίας στην ΚΕΔΕ από την δεξιά. Στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση της δεξιάς ταυτίζεται και πολλές φορές πρωτοστατεί στην δημιουργία προϋποθέσεων που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας αλλά της ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της γερμανικής Ε.Ε. Τα ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως από την Κυβέρνηση και διαφημίζουν την πολιτική της κυβέρνησης.  Αγνοούν την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας που είναι η αύξηση της πτώχευσης μεγάλου αριθμού Ελλήνων, της ανεργίας, του δείκτη του πληθωρισμού που βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, της εξαθλίωσης των συνταξιούχων και εργαζομένων καθώς και των αγροτών και κτηνοτρόφων, την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, παιδείας προωθώντας την ιδιωτικοποίηση τους  με στόχο να εξασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση αγνοεί την κλιματική αλλαγή και προωθεί χωρίς σχέδιο τις ΑΠΕ από τα ντόπια και ξένα μονοπώλια, αδιαφορώντας για το οικολογικό κόστος αυτής της τακτικής.

Για την Ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να δημιουργήσει καταρχήν τις κατάλληλες οργανωτικές δομές με την δημιουργία σε κάθε περιφέρεια τουλάχιστον της  Αριστερής Πρωτοβουλίας  Διαλόγου και Δράσης και να καταλήξει το συντομότερο δυνατόν στην επεξεργασία της εναλλακτικής της πρόταση για την χώρα μας που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα του λαού, της διατήρησης της οικολογικής ισορροπίας, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας και την απεμπλοκή της χώρας  από τα ξένα συμφέροντα καθώς και των ξένων και ντόπιων μονοπωλίων.

Απαιτείται επιτακτικά η δημιουργία Περιφερειακών οργανωτικών δομών της Ριζοσπαστικής  Αριστεράς κάνοντας έτσι γνωστές σε όλη την επικράτεια την εναλλακτική της πρόταση. Αυτό προϋποθέτει μια εξόρμηση όλων των στελεχών σε όλη την χώρα, αφού τα ΜΜΕ αγνοούν την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων από αυτές της  Δεξιάς κυβέρνησης του Μητσοτάκη.

Εάν θέλουμε να πετύχουμε την τακτική ενημέρωση για τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις της Δεξιάς που εφαρμόζονται σήμερα και έχουν στόχο να εφαρμόσουν, πρέπει να είμαστε παρόντες στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Ορμένιο, 28.07.2022

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Στράκος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ