Αναίτια επίθεση και συλλήψεις στις διαδηλώσεις για τις πυρκαγιές και τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Στις σημερινές μεγάλες κινητοποιήσεις για τις πυρκαγιές και για την απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του Γιάννη Μιχαηλίδη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απάντησε με τον γνωστό της τρόπο. Απρόκλητη βίαιη επίθεση με ΜΑΤ, δακρυγόνα και προσαγωγές. Συνέλαβαν πολλούς αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και τον Δημοτικό Σύμβουλο Χαλανδρίου, επικεφαλής του συνδυασμού Χαλάνδρι Ενάντια, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Συνηγόρου του Πολίτη, μέλος της Γραμματείας του ΜΕΤΑ και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Σωτήρη Λαπιέρη.

Η δικηγόρος και στέλεχος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αναστασία Σταυροπούλου, όταν δήλωσε την ιδιότητά της, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ.

Προσπαθούν να μας φιμώσουν, δεν θα το καταφέρουν!

Με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας και τις συλλήψεις το ΜΕΤΑ και ο δημοτικός συνδυασμός Χαλάνδρι ενάντια. Την σύλληψη του Σωτήρη Λαπιέρη καταγγέλλει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσος

Το ΜΕΤΑ για την επίθεση της Αστυνομίας και τη σύλληψη του Σ. Λαπιέρη

Η Αστυνομία προχώρησε σε αναίτιες προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ο σύντροφος Σωτήρης Λαπιέρης, μέλος του Συντονιστικού της Γραμματείας του ΜΕΤΑ και του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη, καθώς και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου.

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει τη βίαιη αστυνομική επέμβαση, που αποτελεί τη συνέχεια της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, της έντασης του κυβερνητικού αυταρχισμού απέναντι στα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, αλλά και της απανθρωπιάς της δικαιοσύνης, που οδηγούν έναν άνθρωπο, τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, στο θάνατο. Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων, χωρίς καμία κατηγορία, και να ικανοποιηθεί το δίκαιο, νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, για την υφ’ όρον απόλυσή του

Ανακοίνωση από το Χαλάνδρι Ενάντια

Έπειτα από αναίτια επίθεση της αστυνομίας με χημικά, ξυλοδαρμούς και παρουσία αύρας στη σημερινή μαζική διαδήλωση, όπου το κίνημα διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές και την κλιματική αλλαγή συναντήθηκε με την πορεία αλληλεγγύης στον φυλακισμένο απεργό πείνας Γιώργο Μιχαηλίδη, συνελήφθη και κρατείται ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη και μέλος της παράταξης μας Σωτήρης Λαπιέρης.

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της αστυνομίας επιδόθηκαν σε ένα όργιο καταστολής προσπαθώντας να διαλύσουν την πορεία και κάνοντας συλλήψεις στο σωρό. Είναι εμφανές ότι απέναντι στην κοινωνική δυσαρέσκεια η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει την καταστολή και τον αυταρχισμό προκειμένου να υλοποιήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, με θύματα το περιβάλλον, τον φυσικό πλούτο της χώρας, το λαό και τη νεολαία.

Ως Χαλάνδρι ΕνΑντιΑ καταγγέλλουμε την αναίτια σύλληψη και την αστυνομική καταστολή, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφό μας Σωτήρη Λαπιέρη και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του μαζί με τους υπόλοιπους προσαχθέντες. Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Φωτογραφίες από τις σημερινές συγκεντρώσεις και τις επιθέσεις των ΜΑΤ.