Με μαζική λαϊκή κινητοποίηση να ακυρώσουμε και αυτήν την προσπάθεια όξυνσης του κυβερνητικού αυταρχισμού

Με μαζική λαϊκή κινητοποίηση να ακυρώσουμε και αυτήν την προσπάθεια
όξυνσης του κυβερνητικού αυταρχισμού

Με άγρια καταστολή και ακραίες εκδηλώσεις αυταρχισμού επιχειρεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση τη δίκαιη λαϊκή οργή και να αποτρέψει τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν δίστασαν να καταστείλουν άγρια μέχρι και πορεία φεμινιστικών οργανώσεων ενάντια στους βιασμούς στα Εξάρχεια στις 22/7, όπως και να εκδώσει «απαγορευτικό» για την κινητοποίηση την επόμενη ημέρα στις 23/7. Ήδη στην περιοχή του κέντρου έχουν σημειωθεί
σειρά από αναίτιες αστυνομικές επιθέσεις σε κατοίκους και περαστικούς, ακόμη και σε καταστήματα ψυχαγωγίας, προσαγωγές πολιτών συνοδευόμενες από ακραία αστυνομική βία.

Αποκορύφωμα η πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση απαγόρευσης της συναυλίας μουσικών που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 24/7 στα Προπύλαια για την ανάδειξη του ζητήματος της απεργίας πείνας του κρατούμενου Γ. Μιχαηλίδη που διεκδικεί στο δικαίωμά του στην προβλεπόμενη υφ’ όρων απόλυση.

Η πλέον πρόσφατη επίδειξη αυταρχισμού από την αστυνομία στην κινητοποίηση οργανώσεων και συλλογικοτήτων στις 26/7 στο Σύνταγμα για την απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη, που περικύκλωσε τους διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος με ισχυρή αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ, δείχνει
ότι πρόκειται για έναν νέο γύρο κλιμάκωσης της επίθεσης στο δικαίωμα στη διαδήλωση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Με το δόγμα του «νόμου και της τάξης» η κυβέρνηση επιχειρεί να διαστρέψει την πολιτική συζήτηση από τα ζωτικά προβλήματα που απασχολούν το λαό και τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής της. Την ώρα που κατακαίγεται όλη η Ελλάδα για ένα ακόμη καλοκαίρι, χάνονται σπίτια, περιουσίες και σπάνιος δασικός πλούτος, ενώ οι πυροσβέστες και ο εξοπλισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι υπό εξαφάνιση, ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την καλπάζουσα ακρίβεια, τη φτωχοποίηση και την ενεργειακή κρίση, επιχειρούν να παρουσιάσουν «έργο» στο μόνο πεδίο που γνωρίζουν, την καταστολή, την κρατική αυθαιρεσία και βία. Αλλά και επιδιώκουν να καταλύσουν μακροπρόθεσμα θεμελιώδεις λαϊκές ελευθερίες, βάζοντας για άλλη μια φορά στο στόχαστρο το δικαίωμα στη διαδήλωση και διαμαρτυρία.

Έτσι, επιχειρούν να «νεκραναστήσουν» τον απονομιμοποιημένο νόμο Χρυσοχοΐδη που το λαϊκό κίνημα κατάργησε στην πράξη, κερδίζοντας τις ελευθερίες που έχουν κερδηθεί με αίμα. Δεν είναι τυχαία η ακροδεξιά επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβερνητικά στελέχη και τα αργυρώνητα ΜΜΕ στη μεταπολίτευση και την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Θέλουν να τελειώσουν με τις αντιστάσεις λαού και νεολαίας. Δεν θα τους περάσει!

Το λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι με μαζικούς αγώνες, που συνδέονται με η νεολαία και τους εργαζόμενους, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να ακυρώσει τη στρατηγική οικοδόμηση αστυνομικού κράτους.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, του κοινωνικού και συνδικαλιστικού κινήματος, για συντονισμό, κοινό βηματισμό και πλατιά συσπείρωση για την υπόθεση των ελευθεριών. Με ενότητα, με πλατύ δημοκρατικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, θα ηττηθεί και αυτή τη φορά ο κίνδυνος του αυταρχισμού, της φίμωσης των κοινωνικών αγώνων.