Τελικά σε τι διαφέρει η Σακελλαροπούλου από τον Τραμπ; (του Άρη Χατζηστεφάνου)

του Άρη Χατζηστεφάνου από Info-War

Ο πρόεδρος Τραμπ θα μείνει δυστυχώς στην ιστορία για πολλούς λόγους. Υπάρχουν όμως ορισμένα θέματα που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Το πρώτο ήταν η εμμονή του να χτίσει το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, παρά τις επισημάνσεις ακόμη και συντηρητικών αναλυτών και επιστημόνων ότι είναι εξαιρετικά κοστοβόρο και πρακτικά άχρηστο.

Προκειμένου να ικανοποιήσει τα πιο σκοταδιστικά τμήματα των ΗΠΑ στήριξε φανατικά το κίνημα pro-life που ζητά να απαγορευτεί το δικαίωμα στην έκτρωση. Πρακτικά επέβαλε τις απόψεις τους στην αμερικανική κοινωνία με την επιλογή των αντιδραστικών δικαστών που τοποθέτησε στο ανώτατο δικαστήριο.

Στο χώρο των μέσων ενημέρωσης βρέθηκε πάντα στο πλευρό των πιο λαϊκιστών δημοσιογράφων καταλήγοντας να έχει σαν βασική πηγή ενημέρωσης το ακροδεξιό δίκτυο Fox News.

Ο Τραμπ παρείχε για χρόνια ανοιχτή στήριξη στον παιδοβιαστή και μαστροπό Τζέφρι Επστίν, τον οποίο αποκαλούσε «φοβερό τύπο», σημειώνοντας πως πολλές από τις γυναίκες που του αρέσουν είναι μάλλον νεαρές.

Έχει λοιπόν η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κάποια σχέση με αυτό τον άνθρωπο; Φαινομενικά όχι, γιατί διαθέτει πολύ περισσότερο τακτ στις δηλώσεις και τις κινήσεις της. Ζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία οι πολιτικές ακρότητες του Τραμπ δεν γίνονται ανεκτές. Μήπως όμως είναι τελικά μια ευγενική καρικατούρα ή μια «φάρσα» του Τραμπ;

Όταν η διεθνής κοινότητα άρχισε να καταγγέλλει την Ελλάδα για τις απάνθρωπες και παράνομες επαναπροωθήσεις, η Σακελλαροπούλου φωτογραφιζόταν στον φράχτη του Έβρου.

Όταν επιχειρήθηκε να διοργανωθεί στην Ελλάδα το μεσαιωνικό συνέδριο για τα «αναπαραγωγικά δικαιώματα», στο οποίο θα συμμετείχαν όλοι οι φιλοχουντικοί πολιτικοί της ΝΔ – και τόσοι παπάδες που δυσκολευόμασταν να τους μετρήσουμε – η Σακελλαροπούλου, το έθεσε υπό την αιγίδα της προεδρίας της δημοκρατίας – κίνηση την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει μόνο ύστερα από την κατακραυγή.

Η Σακελλαροπούλου παρέδωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο το βραβείο του ιδρύματος Μπότση για την «προαγωγή της δημοσιογραφίας» στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα για το πως οραματίζεται το μέλλον της ελληνικής δημοσιογραφίας – κάτι σαν το Fox News.

Ενώ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι ο καταδικασθείς παιδοβιαστής Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, η Σακελλαροπούλου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το μήνυμά της για τη γιορτή της Δημοκρατίας για να στραφεί εναντίον όσων διαμαρτύρονταν. «Η δικαιοσύνη» είπε «δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Όχι, η Σακελαροπούλου δεν είναι Ντόναλντ Τραμπ για πολλούς λόγους. Δυστυχώς όμως μια από τις βασικές διαφορές τους είναι ότι λόγω του πολιτεύματος η Ελληνίδα πρόεδρος δεν έχει την ισχύ, που απολάμβανε ο Αμερικανός ομόλογός της, ώστε να επιβάλλει τη σκοταδιστική ατζέντα της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ