Νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στη Θεσσαλονίκη όπου ένας 68χρονος οικοδόμος έπεσε από σκαλωσιά την ώρα που εργαζόταν.
Το δυστύχημα αναδεικνύει όχι μόνο την έλλειψη μέτρων ασφαλείας για να μην πέσει κάποιος από τη σκαλωσιά αλλά και το ότι οι οικοδόμοι υποχρεούνται να δουλεύουν κάτω από τόσο υψηλές θερμοκρασίες.
Αναδεικνύει ακόμη τις συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης στις οποίες έχουν περιέλθει πολλοί μισθωτοί όπως ο άτυχος οικοδόμος αφού αναγκάζονται να δουλεύουν ακόμη και στα 68 τους χρόνια.
Είναι προφανές ότι ακόμη και η κυβέρνηση θα μιλήσει για καταλογισμό ευθυνών και για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Με τις ευθύνες όμως αυτών που με τις πολιτικές τους έφεραν τέτοια φτώχεια που ανάγκασαν άνθρωπο ηλικίας 68 ετών να δουλεύει οικοδομή σε σκαλωσιά με τόσο υψηλές θερμοκρασίες δεν θα ασχοληθούν.