του Τάσου Κανταρά
Μίλησε και ο Γρηγόρης που προσέτρεξε ασθμαίνων να πάρει Voucher προτεραιότητας σε τυχόν επανάκαμψη στην κυβερνητική εξουσία του γνωστού μεταλλαγμένου κόμματος (πράγμα που δεν το βλέπω, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας).
Και τι είπε;
«Δεν ξέρω αν ήταν σωστός ή λάθος ο στόχος του ΟΧΙ (εννοεί το δημοψήφισμα) και της εξόδου από την ΕΕ. Ξέρω σίγουρα ότι οι αυτοί οι άνθρωποι που μαζί τους συμπορεύτηκα είναι ανθρωπάκια»!
Πιο πριν ψεύδεται ασύστολα, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι όλους τους αντιδρώντες στη συμφωνία των Πρεσπών τότε και τους αρνητές των εμβολιασμών στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς (προφανώς υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι).
Το πιο χυδαίο όμως, στο λεγόμενο αυτοκριτικό του σημείωμα, είναι που αναρωτιέται αν ήταν σωστό το ΟΧΙ του 2015 και που συμπορεύτηκε το 2012-15 με «ανθρωπάκια»!
Λεπτομέρεια: Όλα αυτά ξέχασε ο Γρηγόρης να τα καταγγείλει τότε. Τα θυμήθηκε σήμερα. Γιατί; Έχει αναλάβει να ξεπλύνει κομβικές επιλογές του κόμματος με το οποίο ουσιαστικά συναλλάσσεται, επιλέγει πρόσωπα ευάλωτα στην κριτική για λόγους που δε θέλω να αναλύσω (εξάλλου δεν έχω αναλάβει την προσωπική υπεράσπιση κανενός), ο στόχος του όμως είναι μια ολόκληρη ιστορική (πια) περίοδος την οποία επιχειρεί να «διορθώσει» με το αν ήταν σωστό το ΟΧΙ και χαρακτηρίζοντας συνολικά τους συμπορευόμενους «ανθρωπάκια».
Εδώ θα καταλάβαινα την όποια πολιτική διαφορά ή διαφοροποίηση του, όμως ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός «ανθρωπάκια» δεν αφορά τους αγωνιστές που μάτωσαν για να κρατήσει η Αριστερά την ψυχή της και η κοινωνία την εμπιστοσύνη της σ αυτήν, αλλά τελικά αφορά «ανθρωπάκια» που γλείφουν για να μπουν στο σύστημα εξουσίας!
Γρηγόρη Γεροτζιάφα άξιος ο μισθός σου!