Η ΛΑΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στηρίζει τον συνεχιζόμενο αγώνα τους και την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιείται στις 29/7/2022 στο Σύνταγμα

Η κυβέρνηση παρά τις επί  30 μήνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ επιμένει στο κλείσιμο της επιχείρησης, που θα έχει σαν συνέπεια την απόλυση αλλά και το ξεσπίτωμα των χιλίων διακοσίων εργαζομένων και την υποβάθμιση της οικονομικής δραστηριότητας και της ζωής των κατοίκων πέντε νομών στους οποίους λειτουργούν τα εργοστάσια και ζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Πρόκειται για έγκλημα εις βάρος όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και της Ελληνικής οικονομίας.

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικέλιο και κοβάλτιο, η παραγωγή της μπορεί να καλύψει τεράστιες ανάγκες και να συμβάλει στην οικονομία και ιδιαίτερα τώρα που οι τιμές του νικελίου και κοβαλτίου έχουν εκτοξευτεί.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με τη συστηματική απαξίωση της εταιρίας, συμβάλουν στη υποβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, καθιστώντας την χώρα παρία και εξαρτώμενη μόνο από τον τουρισμό.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται επί 30 μήνες και έχουν καταφέρει να μην έχει κλείσει η ΛΑΡΚΟ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης που προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις (Ιούνιος 2022) για απόλυση όλων των εργαζομένων, ώστε να διευκολύνουν τον νέο ιδιοκτήτη.

Η νέα μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιείται την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ημέρα που θα δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές στους διαγωνισμούς εκποίησης.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και απαιτεί:

  1. Να συνεχιστεί η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, που είναι προς όφελος των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, της ελληνικής οικονομίας, άρα προς όφελος του ελληνικού λαού.
  2. Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας για όλους.
  3. Να μη μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων για κανένα λόγο.
  4. Να μη γίνει έξωση από τα σπίτια του οικισμού.
  5. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στον πολύμηνο αγώνα τους, έχουν συμπαραστάτες τους εργαζόμενους από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από άλλες χώρες.

Ο αγώνας τους και η αλληλεγγύη όλων μας, θα φέρει τη νίκη.