Η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς θα ήταν πρώτο θέμα αν είχε και «ανθρώπινο πόνο»…

«Άτυχο» φαίνεται να είναι το Δάσος της Δαδιάς αφού δεν τυγχάνει της ανάλογης προβολής στα ΜΜΕ παρότι σε αυτό εδώ και δύο μέρες μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης.

Ένα δάσος που είναι η μεγαλύτερη περιοχή «Natura 2000» στην Ελλάδα, μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Ούτε απευθείας συνδέσεις, ούτε διακοπή της ροής των προγραμμάτων ούτε βεβαίως η παρέλαση των κυβερνητικών και των διάφορων ειδικών από τα κανάλια.

Αντίθετα αυτά που πουλάνε όχι από ενδιαφέρον αλλά για αύξηση της τελεθέασης είναι τα live από τις καμένες σκεπές και οι καταστροφές στις αυλές των σπιτιών.

Την ίδια αξιολόγηση φαίνεται ότι κάνει και η κυβέρνηση αφού στην διαχείριση των δασικών πυρκαγιών  αφήνει απροστάτευτες τις δασικές εκτάσεις με πρόσχημα το δύσβατο του εδάφους.