Η Αττική ξανά στις φλόγες: Το «επιτελικό κράτος» εχθρός του λαού, της ασφάλειας και του περιβάλλοντος

 

  • Η ΑΤΤΙΚΗ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ: ΤΟ “ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ” ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • Για μια ακόμα φορά ο λαός της Αττικής είναι στο ίδιο έργο θεατής.

Όποιες «ακραίες καιρικές συνθήκες», όση «ατομική ευθύνη για τα ξερόχορτα», όποιες «ευθύνες της αυτοδιοίκησης» και να προβάλλουν τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας η ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν καλύπτεται. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: οι πυρκαγιές κατατρώνε δασικές εκτάσεις,  φτάνοντας πλέον εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.

Ένα χρόνο μετά την καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια και την Πάρνηθα δεν μπορεί να υπάρξει καμιά δικαιολογία. Η απουσία αντιπυρικού σχεδιασμού, οι ελλείψεις εξοπλισμού και η υποστελέχωση της πυροσβεστικής αποτελούν ευθύνες της κυβέρνησης και τον πυρήνα της καταστροφής που βρίσκεται εν εξελίξει στην Πεντέλη.

Δεν έχει περάσει καιρός που η κυβέρνηση έδερνε τους εποχιακούς πυροσβέστες στην λεωφόρο Κηφισίας, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να χάσει δάχτυλο του. Δεν έχει περάσει καιρός από τις νέες προσλήψεις για την ΕΛ.ΑΣ. και τις μονιμοποιήσεις ιερέων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει πλήρη ετοιμότητα όταν θέλει να στελεχώσει του μηχανισμούς καταστολής και να κάνει τα χατίρια της Εκκλησίας, ενώ πρωτεύει στην ανικανότητα και την αναμελιά όταν χρειάζεται να προστατέψει τον λαό και το περιβάλλον. Εξάλλου, ο κόσμος της δουλειάς είναι μόνο εργασιακό δυναμικό για τα κέρδη της εργοδοσίας, ενώ το περιβάλλον είτε εμπόδιο στην ανάπτυξη, είτε σκηνικό της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού.

Η αντιμετώπιση της καταστροφής που απειλεί το πολεοδομικό συγκρότημα Αθήνας είναι αυτή την στιγμή ύψιστης προτεραιότητας. Η κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για να αντιμετωπιστεί το μέτωπο που ξεκινάει από την Νέα Πεντέλη, περνάει σε Γέρακα- Παλλήνη και φτάνει μέχρι Διώνη συνιστά την ελάχιστη υποχρέωση της κυβέρνησης.

Η επόμενη μέρα όμως, πρέπει να βρει τον λαό στους δρόμους απέναντι στην δασοκτόνο κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην κυβέρνηση που συνιστά απειλεί για τα σπίτια και την ασφάλεια του κόσμους της εργασίας. Ο συνδυασμός εγκατάλειψης του μηχανισμού πυροπροστασίας και έντασης της κλιματικής αλλαγής θα οδηγεί διαρκώς σε τέτοια φαινόμενα.

Να μην συνηθίσουμε την καταστροφή.

Το Γραφείο Τύπου                          20.7.2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ