Δήλωση αλληλεγγύης στους 8 διωκόμενους φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης

0

Δημοσιεύουμε το παρόν κείμενο που υπογράφεται από αποφοίτους και παλιούς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης με σκοπό να καταγγείλουμε την απαράδεκτη δίωξη και σκευωρία που έχει στηθεί σε βάρος 8 συνδικαλιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την Υπουργό Κεραμέως και μειοψηφία προθύμων καθηγητών του Ιδρύματος, οι οποίοι απειλούνται με διώξεις για βαρύτατες κατηγορίες και κακούργημα για μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας του φοιτητικού τους συλλόγου.

Οι υπογραφές συνεχίζονται. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που έχει σπουδάσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης να συνυπογράψει αυτή τη δήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/REuWwcbj3WTbKZst8

Με ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης, όσοι και όσες είχαμε τη δυνατότητα να σπουδάσουμε, να αγωνιστούμε, να διαμορφώσουμε προσωπικότητα μέσα από ένα δημόσιο και ελεύθερο πανεπιστήμιο, να δηλώσουμε την αλληλεγγύη και στήριξή μας στους διωκόμενους φοιτητές και να υπερασπιστούμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των φοιτητών αλλά και ευρύτερα. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ενορχηστρώνεται από την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας απευθείας, μια επιχείρηση τρομοκράτησης και δυσφήμισης του φοιτητικού κινήματος τέτοιας έντασης, στο πρόσωπο των 8 αυτών φοιτητών.