Πρωτοβουλία: Όχι στις απολύσεις και στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την τροπολογία «εξπρές» που ψήφισε και με την ανακοίνωσή της, ότι από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022, σταματάει η παραγωγική της δραστηριότητα, συνεχίζει την προσπάθειά της για να τελειώσει με την δημόσια ΛΑΡΚΟ και τους εργαζομένους της, που εδώ και 30 μήνες στέκονται εμπόδιο στα εγκληματικά σχέδιά της.

Δεν τους αρκούσε η συστηματική απαξίωση της δημόσιας βιομηχανίας εδώ και δύο χρόνια. Μιας βιομηχανίας που είναι η μοναδική του κλάδου στην Ελλάδα και μία από τις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου. Και μάλιστα την στιγμή μάλιστα που η τιμή του νικελίου διεθνώς σπάει κάθε ρεκόρ.

Πετούν στον δρόμο τους 1.300 εργαζομένους της και ξεσπιτώνουν τις οικογένειές τους που μένουν στους οικισμούς, ώστε την παραδώσουν «καθαρή» στα επίδοξα αρπακτικά της δημόσιας περιουσίας.

Το πλάνο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγάζει «στο σφυρί» μόνο την δημόσια περιουσία!

Άνοιξε τον δρόμο στον Μητσοτάκη για να ρίξει στην ανεργία και να ξεσπιτώσει μέσα σε ένα βράδυ εκατοντάδες εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, και παράλληλα να μετατρέψει όσους παραμείνουν σε ομήρους, με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις, δίνοντας στους καινούργιους ιδιοκτήτες την δυνατότητα να δημιουργήσουν μια εργασιακή γαλέρα!

ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μια μεγάλη και κοινωνικά χρήσιμη επιχείρηση. Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις την οδήγησαν συστηματικά στην απαξίωση για να την βγάλουν ζημιογόνα, όπως έκαναν και με άλλες δημόσιες επιχειρήσεις,. Προχωρούσαν τα ΣΔΙΤ για να πλουτίζουν τα ιδιωτικά κεφάλαια και τώρα θέλουν να την ξεπουλήσουν πλήρως, χαρίζοντας την στο βιομηχανικό κεφάλαιο ώστε να την κάνει ξανά οικονομικό γίγαντα, προσπαθώντας έτσι να μας δείξουν ότι μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να υπάρξει. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και σε άλλες βιομηχανίες όπως το ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα όμως πρέπει να απαιτήσουμε η ΛΑΡΚΟ, όπως και κάθε κοινωνικά χρήσιμη βιομηχανία που πτωχεύει, να περάσει αποκλειστικά στο δημόσιο με αποφασιστικό κοινωνικό, εργατικό και δημοκρατικό έλεγχο της επιχείρησης από τους εκπροσώπους που οι ίδιοι/ες οι εργαζόμενοι/ες και η κοινωνία θα εκλέγουν, ελέγχουν και ανακαλούν. Οι ίδιοι/ες οι εργαζόμενοι/ες και η κοινωνία, που πραγματικά ξέρουν τι συμβαίνει, που έχουν συμφέρον για μια κοινωνικά χρήσιμη ΛΑΡΚΟ και όχι τα golden boys και οι γραφειοκράτες.

Μια τέτοια ΛΑΡΚΟ μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή και την χώρα, σεβόμενη το περιβάλλον, με σταθερές σχέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς.

Οι αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχουν μεγάλη ιστορία και έχουν καταφέρει με την ταξική αλληλεγγύη της κοινωνίας να κερδίσουν στο παρελθόν. Μπορούν σήμερα να κερδίσουν ξανά και να επιβάλουν τα δίκαια αιτήματα τους

Αυτός ο αγώνας είναι και αγώνας όλου του λαού ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους, που μας πνίγει σαν θηλιά και χρησιμοποιείται ως μοχλός εκχώρησης  των κόπων του ελληνικού λαού στο κεφάλαιο!

– Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ.

– ΛΑΡΚΟ, ενιαία, ανοικτή, αποκλειστικά δημόσια με έλεγχο των εργαζομένων και της κοινωνίας, για τις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΗΓΗ