ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ: Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του δήμου Καισαριανής, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης
συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.
..
Όπως γίνεται φανερό, αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής, ακόμα και αιρετός στην Αυτοδιοίκηση δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.
..
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ, που συσπειρώνει αιρετούς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού από όλη την Ελλάδα, έχει καταδικάσει τη στάση του δημάρχου Αλίμου και την έχει καταγγείλει σε όλα τα όργανα της Αυτοδιοίκησης.
Συμπαρατάσσεται με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ οι οποίοι εξ αιτίας των μνημονιακών περικοπών έχουν δει τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά εδώ και 12 χρόνια.
Εξ αιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, καλούνται να καλύψουν τα κενά με εντατικοποίηση της εργασίας τους και χωρίς να λαμβάνουν την απαραίτητη εκπαίδευση, ειδικότερα οι συμβασιούχοι. Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι τα εργατικά ατυχήματα, πολλά από τα οποία είναι και θανατηφόρα, αλλά και η εκχώρηση των δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες σε βάρος της τσέπης των δημοτών.
Η πολιτική της Κυβέρνησης για τη φίμωση των φωνών που αντιστέκονται επεκτείνεται και στους αιρετούς των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων στους οποίους αφαιρείται το δικαίωμα να θέτουν στα δημοτικά συμβούλια προς συζήτηση, προ ημερήσιας διάταξης, επίκαιρα θέματα που αφορούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δίωξη παίρνει πλέον ευρύτερα χαρακτηριστικά, αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» της εκάστοτε εξουσίας, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης οιασδήποτε φωνής αντίστασης και αποκάλυψης της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ θα θέσει το θέμα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια της χώρας και θα ζητήσει την καταγγελία των ενεργειών του δημάρχου Αλίμου και την απαλλαγή σε δεύτερο βαθμό του συνδικαλιστή Γ. Χαρίση από την εξοντωτική και άδικη ποινή που του επιβλήθηκε πρωτόδικα.
Ιούλιος 2022