ΡΕΚ Βύρωνα: Να δοθούν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους ΙΔΟΧ του Δήμου

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ

Στις αρχές Ιούνη 2022 προσλήφθηκαν από τον δήμο Βύρωνα εργαζόμενοι ΙΔΟΧ μέσω ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα εργαστούν για οκτώ μήνες, αμειβόμενοι μηνιαίως με το εξευτελιστικό ποσό των 600€.

Δεν φτάνει που κυβερνήσεις και δήμοι εκμεταλλεύονται τους ανέργους και την ανάγκη τους να εργαστούν δίνοντάς τους ψίχουλα για λίγους μήνες, τους απασχολούν και σε εργασίες που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εργατικού ατυχήματος, χωρίς να τους έχουν χορηγήσει τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, στους εργαζόμενους που απασχολούνται στις διευθύνσεις τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητας και πρασίνου, με ευθύνη της δημοτικής αρχής ένα μήνα μετά την πρόσληψή τους από τον δήμο δεν έχει δοθεί ακόμα ο συγκεκριμένος εξοπλισμός που προβλέπεται από τον κανονισμό.

Πακέτα εκατομμυρίων για τους πλούσιους, εκμετάλλευση και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για τους οικονομικά αδύναμους. Αυτό είναι το απάνθρωπο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα οι δήμοι, που δεν μπορούν να κρύψουν την σκληρή πραγματικότητα, όσο και να την φτιασιδώνουν με ωραία λόγια.

Για άλλη μια φορά, η δημοτική αρχή είναι έκθετη: Παρά τα όσα εξαγγέλλει, δεν σέβεται ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων!

Απαιτούμε:

  • ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ οι ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Βύρωνας 11 /7 /22