Η ΛΑΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των ηθοποιών

Η ΛΑΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των ηθοποιών και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση τους.

Η άρνηση της κυβέρνησης και η αθέτηση των υποσχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των ηθοποιών για αύξηση της αποζημίωσης των εκτός έδρας αποτελεί την βασική αιτία για την ματαίωση της παράστασης στις 8 Ιουλίου στην Επίδαυρο. Η αποζημίωση των ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου  για τις εκτός έδρας παραστάσεις (σίτιση και διαμονή) έχει μειωθεί από την εφαρμογή των μνημονίων και δεν έχει αυξηθεί από τότε παρά την τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις του αλλά προσέφυγε και στα δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των ηθοποιών τα όποια όμως απορρίφθηκαν και η απεργία κρίθηκε νόμιμη.

Η απεργία των ηθοποιών ήταν η μόνη απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και στην περιφρόνηση  όλων των εργαζομένων στον τομέα του θεάματος.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο θέατρο, δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ματαίωση των παραστάσεων , όχι μόνο απέναντι στους καλλιτέχνες αλλά και απέναντι στο κοινό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ