Μακρά προεκλογική περίοδος με κούφιες αντιπαραθέσεις, ψέματα και αόριστες υποσχέσεις

Σχόλιο Λαϊκής Ενότητας για τη προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή

Μακρά προεκλογική περίοδος με κούφιες αντιπαραθέσεις, ψέματα και αόριστες υποσχέσεις

Στην προχθεσινή συζήτηση στη βουλή, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους πάνω στα κοινωνικά προβλήματα, δηλαδή ποιος έδωσε τα περισσότερα ή ποιος έχει τις λιγότερες ευθύνες, χωρίς όμως κανείς από τους δύο να αμφισβητήσει τους μνημονιακούς νόμους και την υποταγή σε Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε  ως μεγάλη επιτυχία τις:

  1. Τις αυξήσεις στον κατώτερο μισθό, που όμως είναι πολύ μικρότερες και από τις προεκλογικές του υποσχέσεις και από την τεράστια αύξηση του κόστους ζωής (12% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο).
  2. Την επιδότηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα που δεν θίγει όμως τις βασικές αιτίες και είναι μέτρο απολύτως προσωρινό το οποίο επί της ουσίας αποτελεί επιδότηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ενέργειας με χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
  3. Την ψηφιακή κάρτα εργασίας η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας, όταν δεν συνοδεύεται από ελεγκτικό μηχανισμό (το ΣΕΠΕ έχει καταργηθεί) και από ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Το καινούργιο όμως που είπε ο Πρωθυπουργός, είναι η κατηγορηματική του δήλωση για την διεξαγωγή των εκλογών στο τέλος της τετραετίας.

Με δεδομένο ότι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είχε αναδειχθεί από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία τώρα το αποκλείει επισείοντας μάλιστα τον κίνδυνο όξυνσης της επιθετικότητας της Τουρκίας μέσα στους επόμενους μήνες, αποδεικνύει ότι υπάρχουν προβλήματα βασικής αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τα οποία όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί εξαπατώντας το λαό να εκμεταλλευτεί προς όφελός του.

Απαιτείται εγρήγορση και ανάπτυξη αγώνων για την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας, την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, αλλά και της εθνικής ανεξαρτησίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ