Στο πλευρό το Βασίλη Λιόση και των διωκόμενων αγωνιστών

Η απόλυση του αριστερού συνδικαλιστή και συγγραφέα Βασίλη Λιόση είναι το τελευταίο «επεισόδιο» σε μια σειρά διώξεων απέναντι σε μαχόμενα συνδικαλιστικά στελέχη.

Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε την απόλυση του Ν. Σκούφογλου από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, την εξοντωτική ποινή από δικαστήριο στο Γ. Χαρίση, τις δικαστικές διώξεις της Α. Παπαχρήστου από το δήμο Αλίμου, την προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η δράση της δασκάλας Ν. Ρέππα.

Σε αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε τις διώξεις και τις καταδίκες των αγωνιστών απέναντι στους πλειστηριασμούς, τις διώξεις των φοιτητών στα Χανιά και το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας απέναντι σε όσους αγωνίζονται.

Το Αριστερό Ρεύμα και η Λαϊκή Ενότητα στέκεται στο πλευρό του Βασίλη Λιόση και των άλλων αγωνιστών που βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας και δέχονται επιθέσεις από τους μηχανισμούς της αντιλαϊκή κυβέρνησης της ΝΔ. Απαιτούμε την ανάκληση των απολύσεων και να μπει τέλος στις διώξεις των αγωνιστών.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο μόνος δρόμος για την απόκρουση αυτών των επιθέσεων είναι η οργάνωση των αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια. Ένα κίνημα που θα λειτουργεί ενωτικά, θα επιδιώκει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της νεολαίας και του λαού.

Ταυτόχρονα η κοινή πολιτική παρέμβαση και δράση της Αριστεράς μπορεί να ενεργοποιήσει και να δυναμώσει τις αντιστάσεις και να αποκρούσει το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.